avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna ziua, Mă aflu într-o situație foarte ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna ziua, Mă aflu într-o situație foarte complicată, am ...

Buna ziua,
Mă aflu într-o situație foarte complicată, am nevoie de ajutor.
Am semnat un antecontract pt un apartament în 2022, moment la care TVA ul era de 5% (specificat in contract).
Nu am finalizat vânzarea cumpărarea apartamentului deoarece Dezvoltatorul nu a obținut actele necesare.
Preconizam semnarea actului final in 2025.
Care este cota de TVA la care voi achiziționa apartamentul ? 5% sau 9%?

Daca se stornează suma achitată în avans (reprezintă 86% din valoare,, echiv a 86.000 euro) când se refactureaza se vor pastra valorile respective ? La momentul platii curs euro era 4.47... acum euro este 4.97 ...
Prin stornare și refacturare apare o diferență de aprox 1000 euro la prețul apartamentului . Cum se procedează în cazul acesta ? Eu voi achita un apartament cu o valoare mai mare ?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:44, 11 Decembrie 2024
Buna ziua

Daca nu se mai modifica nimic in codul fiscal, valoarea TVA va fi de 9%.

Nu se storneaza nici o suma. Ce ati platit se considera avans si platiti diferenta.

Mai departe, depinde de conditiile din contractul pe care l-ati semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am incheiat un antecontract pt un apartament nou Ramona Blidaru Ramona Blidaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pt un apartament nou in 2022. Am preluat deja apartamentul dar nu am finalizat actele deoarece dezvoltatorul nu are ... (vezi toată discuția)
Diferenta tva (19% - 24%) apartament Airscape Airscape Buna ziua, Am achizitionat un apartament in curs de constructie (la data respectiva) la sfarsitul lui 2009. Cota TVA pentru apartament a fost de 5%, iar ... (vezi toată discuția)
Avans tva 19%, tva apartament 5% laura.n01 laura.n01 Buna ziua! Am următoarea situație: în 2020 am făcut antecontract cu dezvoltatorul pentru un apartament in valoare de 122.000€, fără TVA. Avansul ... (vezi toată discuția)