avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pensie urmas
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pensie urmas

Buna ziua,
Exista vreo pensie de urmas sau un ajutor social de orice fel pentru student la master in ultimul an, fara loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:08, 30 Octombrie 2012
cum se calculeaza cuantumul acesteia si ce acte sunt necesare?

va multumesc.
1. - Pensia de urmas se acorda numai in cazul in care unul din parinti este decedat.
- Daca acesta este cazul veniti cu amanunte: cand a decedat parintele, ce varsta are studentul etc.

2. Ajutorul social se acorda de catre Primarie unde trebuie sa mearga sa vada daca indeplineste conditiile pentru un asemenea ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social/pensie de handicap ? ContSters23466 ContSters23466 Mama mea in varsta de 67 de ani poate beneficia de vreo forma de protectie din partea statului? A fost casatorita si sotul a decedat dupa 6 luni de zile dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas circeiramona circeiramona Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: Exista pensie de urmas pentru copiii care nu au alt venit in afara alocatiei de stat pentru copii, ca urmare a decesului ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas yonyk90 yonyk90 Bună ziua, Sunt nelămurită în ceea ce privește pensia de urmaș...tatăl meu a decedat acum 8 luni și apropiații mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)