Mama mea in varsta de 67 de ani poate beneficia de vreo forma de protectie din partea statului? A fost casatorita si sotul a decedat dupa 6 luni de zile dupa ce s-au trecut in acte. Statul nu i-a oferit pensie de urmasi pe motiv ca nu au fost castoriti macar un an cu acte desi ei au stat impreuna 17 ani. Neavand nici o sursa de venituri ce protectie poate sa primeasca?
1. Sa mearga la Primarie sa vada daca indeplineste conditiile pentru un ajutor social.
2. Daca are un handicap, dovedit cu documente, poate solicita indemnizatie de handicap.
- Pentru aceasta trebuie sa mearga la Directia de Asigurari Sociale si Protectia Copilului.
3. Daca este bolnava si i se stabileste un grad de invaliditate poate beneficia de pensie de invaliditate daca are un stagiu cat de mic de cotizare la pensie.
Nu a fost incadrata niciodata. Singura munca prestata a fost la CAP dar din cate am inteles eu doar 1-2 ani dupa care s-a casatorit si nu s-a angajat niciodata. Bolile de care sufera sunt boli corespunzatoare varstei: tensiune si reumatism care nu se incadreaz in grad de invaliditate.
O alta solutie pentru a beneficia de vreun ajutor din partea statului nu este????
Pensie urmas
ancastefan2008
Buna,as avea o intrebare daca se poate sa ma sfatuiti : oare daca socrul meu care din sept.2011 a beneficiat de pensie pt invaliditate ,si pensie de handicap ... (vezi toată discuția)