avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor social/pensie de handicap ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor social/pensie de handicap ?

Mama mea in varsta de 67 de ani poate beneficia de vreo forma de protectie din partea statului? A fost casatorita si sotul a decedat dupa 6 luni de zile dupa ce s-au trecut in acte. Statul nu i-a oferit pensie de urmasi pe motiv ca nu au fost castoriti macar un an cu acte desi ei au stat impreuna 17 ani. Neavand nici o sursa de venituri ce protectie poate sa primeasca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:38, 26 Iulie 2013
1. Sa mearga la Primarie sa vada daca indeplineste conditiile pentru un ajutor social.

2. Daca are un handicap, dovedit cu documente, poate solicita indemnizatie de handicap.
- Pentru aceasta trebuie sa mearga la Directia de Asigurari Sociale si Protectia Copilului.

3. Daca este bolnava si i se stabileste un grad de invaliditate poate beneficia de pensie de invaliditate daca are un stagiu cat de mic de cotizare la pensie.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu a fost incadrata niciodata. Singura munca prestata a fost la CAP dar din cate am inteles eu doar 1-2 ani dupa care s-a casatorit si nu s-a angajat niciodata. Bolile de care sufera sunt boli corespunzatoare varstei: tensiune si reumatism care nu se incadreaz in grad de invaliditate.
O alta solutie pentru a beneficia de vreun ajutor din partea statului nu este????
Atunci sa mearga la Primarie sa vada daca indeplineste conditiile pentru un ajutor social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas ancastefan2008 ancastefan2008 Buna,as avea o intrebare daca se poate sa ma sfatuiti : oare daca socrul meu care din sept.2011 a beneficiat de pensie pt invaliditate ,si pensie de handicap ... (vezi toată discuția)
Cum poate beneficia de o pensie sau ajutor stefan georgiana stefan georgiana soacra mea a fost pensionata pe caz de boala in urma cu 12 ani la varsta de 44 de ani in urma unei masectomii. Acum doi ani (in 2007) i s-a retras gradul II ... (vezi toată discuția)