avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Buna,as avea o intrebare daca se poate sa ma sfatuiti : oare daca socrul meu care din sept.2011 a beneficiat de pensie pt invaliditate ,si pensie de handicap ,(avand peste 30 de ani in campul muncii ),pana in noiembrie 2013 cand a decedat,soacra mea nu poate lua dupa el pensie de urmas??? a primit 6 luni de la casa de pensii pensie de urmas, jumatate din pensia lui (socrului) de invaliditate,precizez ca ea nu are pensie,si nici ani suficienti pentru a avea pensie? oare ea nu ar avea dreptul la pensie de urmas ci doar la acele 6 luni??? :( va multumesc :(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:55, 8 Aprilie 2015
Va avea dreptul la pensie de urmas 1/2 din cea a titularului cand va implini varsta standard de pensionere.
Precizati,luna si anul nasterii.
anul nasterii soacrei mele este 11oct1957

31 ianuarie 1958 anul nasterii socrului meu,07.11.2013 anul decesului

Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Poate beneficia de pensie de urmas la data de 11.09.2018. Sa pastreze un cupon de pensie al decedatului si decizia ei de pensie de urmas pt. ca in 18.09.2018 trebuie sa depuna o noua cerere si copie dupa acestea alaturi de copie BI, certificatul ei de nastere, certificatul de casatorie si certificatul de deces.
am inteles,multumesc frumos pt raspuns,si pana atunci nu poate beneficia de nimic,doar din 2018 ,nu ??? :-/
1. Pana atunci poate beneficia de un eventual ajutor social de la Primarie.

2. Sa mearga la Primarie sa vada daca indeplineste conditiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor marinica73 marinica73 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema, doresc sa stiu daca soacra mea in varsta de 56 de ani poate beneficia de pensie de urmas in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas la 2 ani dupa moartea tatalui danielabraila danielabraila Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca tatal meu a decedat in urma cu 2 ani de zile, iar eu la vremea respectiva nu am fost inscrisa la nici-o forma de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas 2014 rev3enge rev3enge buna seara, am si eu o intrebare...bunicamea de 80 de ani are o pensie de 350 lei de pe urma CAP (desi pe cupon ii scrie indemnizatie sociala, aceasta este ... (vezi toată discuția)