avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solutii colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solutii colaborare

Buna ziua,

Am o situatie: un srl vrea sa colaboreze cu o persoana fizica neautorizata pentru instruirea unor clienti. Aceasta activitate se va face ocazional, atunci cand se iveste ocazia, fara ca srl-ul sa ii impuna un program, sediu sau alte obligatii care se creeze "dependenta".
Exista posibiliti de colaborare contractuala cu aceasta persoana fizica neautorizata in afara CIM-ului sau a autorizarii acesteia ca PFA.

Srl-ul va retine si va vira inpozitul de 16% precum si alte impozite necesare, nelasand in sarcina persoanei fizice neautorizate nicio taxa/impozit.
Tot caut o portita si nu o gasesc. Imi puteti da ceva sugestii astfel incat aceasta conventie sa nu fie reincadrata ca si CIM?
Pot spune de exemplu ca aceasta persoana sa imi instruiasca, za zicem, o suta de clienti intr-un an, sau jumatate de an?

In cazul colaborarii acestei persoane cu o asociatie nonprofit este acelasi lucru?

Multumesc si imi cer scuze, stiu ca subiectu a fost discutat, rasdiscuta si intors pe toate fetele.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 31 Octombrie 2012
Singura posibilitate este ca aceasta conventie sa fie incheiata pentru activitati ocazionale si nu permanente.
freeelis a scris:

Singura posibilitate este ca aceasta conventie sa fie incheiata pentru activitati ocazionale si nu permanente.


cum as putea sa formulez obiectul de activitate (instruire clienti) astfel incat sa se inteleaga ca sunt activitati ocazionale? Acesti clienti pot fi: unul pe luna, trei-patru pe luna, sau unul la doua-trei luni. Clientii nu sunt constanti ca numar.
Puteti prevedea de exemplu , ca instruirea clientilor se face o data pe luna in perioada .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborarea dintre un srl si o persoana fizica, prin conventie civila marianu20 marianu20 Buna ziua! Colaborarea dintre un SRL si o persoana fizica, prin conventia civila, cat de des se poate efectua? Spre exemplu, in cazul celor care canta la ... (vezi toată discuția)
Este legala forma unui contract de colaborare pt un job de 4h pe o perioada de 2 luni? anamaria_ioan anamaria_ioan Am citit mai multe opinii despre acest subiect pe forum si am inteles ca nu exista un temei legal pt un contract de colaborare intre un SRL si o pers fizica, ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari-servicii - in ce conditii? karanna karanna Buna ziua, am tot incercat sa aflu din diverse surse (inclusiv de la Finante) in ce conditii pot face contracte de prestari-servicii cu persoane fizice ... (vezi toată discuția)