In urma cu 2 ani asociatia de locatari a dispus schimbarea tevilor de apa (rece) cotra cost. In perioada aceea nu dispuneam de acea suma, dar nici nu locuiam in apartament. In urma acestor schimbari , avand si o mica restanta am fost debransata definitiv. Am incercat pe cale amiabila sa mi se aprobe bransarea dar am fost refuzata categoric. In afara de faptul ca nu locuiesc in apartament de 2 ani, nu am apa potabila, a crescut considerabil restanta la intretinere( aceasta incluzand: lumina pe scara care nu exista pe tronson, femeia de serviciu, penalitati si pierderi de apa , apa de care eu nu beneficiez de 2 ani).
Cum as putea proceda pentru solutionarea cazului?
Chiar daca nu locuiti in ap. trebuie sa stiti ca aveti de suportat cheltuieli comune si anume ;
Art. 44. (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună - astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere ca: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţade; acoperiş şi altele asemenea conform prevederilor din acordul de asociere, personalul angajat sau contractat al asociaţiei (salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.); indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese (preşedinte, membri comitet executiv, comisia de cenzori); prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
H.G. 1588/2007
Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008
- faptul ca a-ti fost debransata este un abuz , pentru recuperarea datoriilor asociatia trebuia sa va dea in judecata nu sa va debranseze
- probabil ca tot instanta va poate rezolva daca nu ajungeti la o intelegere cu asociatia
1-Toti proprietarii detin obligatia sa achite c/v parti comune,indiferent daca locuiesc sau nu in apartament
2-Debransarea de la sistemul de alimentare cu utilitati,constituie abuz dar,urmare precizarii dvs ca va inregistrati cu restante ,masura posibil sa aibe drept justificare stoparea acumularii de restante
3-Daca amiabil nu solutionati in cadrul asociatiei de proprietari unica varianta viabila ramane actiune in justitie
Achitati debitele catre asociatie si suportati eventualele cheltuieli pentru a va bransa la utilitati.
Adica intrati si dv in randul celorlalti proprietari de apartamente.
Plata caldura
ivanvintilica
Locuiesc intr-un bloc racordat la incalzirea in sistem centralizat. Pe tronsonul unei scari in care am si eu apartamentul sunt singurul care am centrala ... (vezi toată discuția)