avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general poprire cont
Discuție deschisă în Contabilitate în general

poprire cont

As dori sa stiu daca in cazul in care o persoana juridica are datorii la buget, iar administratorul are deschis un cont curent (ca simplu cetatean-nu pfa ) , se poate pune poprire pe acesta.Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:20, 31 Octombrie 2012
Conform art 27 - Raspunderea solidara si 28 - Dispozitii speciale privind stabilirea raspunderii din Codul de Procedura Fiscala, este posibil.
[ link extern ] /

Art. 137 - Executarea silita in cazul debitorilor solidari
[ link extern ] /

În scopul angajarii raspunderii administratorului, organul fiscal va întocmi o decizie în care vor fi arătate motivele de fapt şi de drept pentru care este angajată răspunderea persoanei în cauză.
Aceasta decizie constituie titlul de creanţă , care poate fi atacat în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal evaziune urgent gemilia gemilia in anul 2007 am cesionat srl avea ceva datori la buget cas si alea dar in 2007 toamna a intrat in licidare firma avea si credit 2miliarde si ceva incasat de la ... (vezi toată discuția)
Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)
Creante recup. in urma atragerii raspunderii solidare ... blueeyes550 blueeyes550 Buna seara .... As vrea sa ma lamuriti cu o problema ... Am avut o firma care am vandut-o, avea datorii la stat ... Acum am primit un plic ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)