avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general poprire cont
Discuție deschisă în Contabilitate în general

poprire cont

As dori sa stiu daca in cazul in care o persoana juridica are datorii la buget, iar administratorul are deschis un cont curent (ca simplu cetatean-nu pfa ) , se poate pune poprire pe acesta.Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:20, 31 Octombrie 2012
Conform art 27 - Raspunderea solidara si 28 - Dispozitii speciale privind stabilirea raspunderii din Codul de Procedura Fiscala, este posibil.
[ link extern ] /

Art. 137 - Executarea silita in cazul debitorilor solidari
[ link extern ] /

În scopul angajarii raspunderii administratorului, organul fiscal va întocmi o decizie în care vor fi arătate motivele de fapt şi de drept pentru care este angajată răspunderea persoanei în cauză.
Aceasta decizie constituie titlul de creanţă , care poate fi atacat în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal evaziune urgent gemilia gemilia in anul 2007 am cesionat srl avea ceva datori la buget cas si alea dar in 2007 toamna a intrat in licidare firma avea si credit 2miliarde si ceva incasat de la ... (vezi toată discuția)
Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)
Creante recup. in urma atragerii raspunderii solidare ... blueeyes550 blueeyes550 Buna seara .... As vrea sa ma lamuriti cu o problema ... Am avut o firma care am vandut-o, avea datorii la stat ... Acum am primit un plic ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)