Buna seara .... As vrea sa ma lamuriti cu o problema ... Am avut o firma care am vandut-o, avea datorii la stat ... Acum am primit un plic ca trebuie sa raspund solidar ... Cum se procedeaza ??? Va multumesc ...
De unde este plicul?
Daca este o sentinta, "solidar" inseamna ca raspundeti impreuna cu altcineva (exemplu: firma debitoare, alt administrator, alt asociat, etc) pentru debitul constatat. Ce-i mai rau este ca debitul se recupereaza de la cine are bani, bunuri, imobile etc, chiar si in totalitate. Cu alte cuvinte, de exemplu daca trebuie sa plateasca 3 persoane si se identifica bunuri doar la o persoana, aceea va plati tot debitul.
Plicul este de la Administratia Finantelor Publice si scrie - creante recup. in urma atragerii raspunderii solidare ... Sunt 2 foi pe care scrie una SOMATIE si una TITLUL EXECUTORIU .... si este pe persoana fizica ... De ce ?
In cazul asta, banuiesc ca v-au incadrat la situatia art.27 si 28 din Codul de Procedura Fiscala. Dati o cautare simpla pe net si cititi articolele respective.
Buna seara ... Daca i s-a gasit sursa de venit (salariul), atunci i se opreste 1/3 din el, adica din net ? Si in cazul in care numai are nici un venit atunci ce se intampla ? Cum procedeaza cei de la Finante ?