As dori sa stiu,care este procedura de excludere a unei persoane din Asociatia de Proprietari.Daca este posibil,pe viitor cum se procedeaza la intocmirea listei de cheltuieli,si ce obligatii mai are acea persoana.
Multumesc,
O zi frumoasa!
Indiferent daca un proprietar este, sau nu este inscris in asociatia de proprietari, are obligatia de a achita cotele de intretinere, obligatiile sunt aceleasi.
Legal nu este prevazuta procedura de excludere a proprietarilor din cadrul asociatiei de proprietari
Proprietarii pot deveni membri in cadrul asociatiei de proprietari,in temeiul disp art 3*h din L nr 230/2007 prin incheierea acordului de asociere,sau in temeiul disp art 7 prin cererea scrisa a proprietarului care nu a fost prezent la adunarea generala de infiintare a sociatie de proprietari
Proprietarul care intelege din varii motive sa renunte la calitatea de membru al asociatiei de proprietari ,in urma cererii scise de renuntare la calitatea de membru in asociatie,ii revin toate obligatiile ca si restul membrilor ,mai putin dreptul de a fi ales in conducerea asociatiei de proprietari
Teoretic ar trebui sa existe si pierderea statutului de membru chiar daca Legea nr. 230/2007 nu se refera la asa ceva.
Va dau citeva exemple:
- decesul membrului
- pierderea statutului de proprietar (vanzare, donatie)
Ar mai fi o discutie in cazul nostru unde eu am de reactualizat lista membrilor. In 2002 cind s-a semnat acordul de asociere nu exista obligativitatea legala de a depune la asociatie copie dupa actul de proprietate (proprietarii s-au identificat dupa extrasul CF colectiv). Acum, dupa 10 ani, eu i-am rugat sa depuna actul de proprietate asa cum prevedea legea pt. a-si confirma statutul de proprietar si implicit de membru (exista varianta ca proprietarul din 2002 sa locuiasca inca in apartament dar sa treaca proprietatea pe numele fiului/fiicei, nepotilor etc).
Nu stiu daca proprietarii care refuza sa depuna copia actului de proprietate la asociatie pot fi exclusi. Aici ar fi discutia.
Nu, nimeni nu poate fi exclus. Si chiar daca ar fi exclus, ce castigati? Nu-l mai puneti la plata cheltuielilor sau ce avantaj ati avea?
Calitatea si-o pierde un proprietar pe cale naturala: vinde (doneaza) sau moare. In locul lui apare altul sau altii.