Sotul meu a primit citatie sa se prezinte la Politie, sub invinuirea de abandon familial. Cine are dreptul sa faca reclamatia, in conditiile in care mama copilului de 6 ani are custodia exclusiva prin sentinta judecatoreasca, dar ea e plecata din tara si minorul e in grija strabunicii?
Sectoristul care a adus citatia a precizat ca poate dansul sa faca audierea cu acordul agentului din localitatea unde s-a depus plangerea, fiind vorba de o distanta de 120 km intre localitati. Ar avea agentul respectiv vreun motiv sa refuze acest fapt?
Si cum se dovedeste rea-credinta daca momentan pensia e achitata la zi,dar recunosc ca au fost cazuri in trecut cand s-a intarziat si 2 luni.
Multumesc
Daca a mai intarziat in trecut doua luni nu e un motiv suficient de puternic pentru a face plangere penala de abandon familial. Sa mearga cand este chemat si sa exlice situatia, ca nu este vorba de rea credinta, ca pensia este achitata la zi si nu se va intampla nimic.
Si daca situatia se repeta si se fac ulterior alte plangeri nefondate ( cum am fost amenintati), e firesc sa lipsesti de la serviciu si sa bati 240 km ca sa arati inca o data dosarul cu chitantele la zi? De partea cui e rea-credinta?
Strangeti dovezile si, daca situatia se repeta de mai multe ori, si de fiecare data reclamatiile se dovedesc nefondate, sotul dvs are posibilitatea de a actiona reclamantul in judecata pentru hartuire si puteti cere despagubiri. Pastrati citatiile, eventual cereti la politie sa va dea in scris de cate ori l-au chemat si in ce date, pastrati bonurile de cheltuieli, note de invoire/concedii de la servici, etc.
Nu va asteptati la politie sa faca ceva in sensul asta (poate doar sa aveti noroc), sunt multe cazuri in care se fac reclamatii nefondate si totusi politia nu ia nicio masura, asta desi codul de procedura penala prevede clar sanctionarea reclamatiei mincinoase.
O zi buna.
Pensia alimentara
katia29
Am cateva intrebari:
1. In luna curenta (octombrie) sotul meu primeste salariul aferent lunii septembrie. Pensia alimentara trebuie platita in acelasi fel sau ... (vezi toată discuția)
Abandon familial
Adyna2006
Dintr-o relatie anterioara am un copil caruia tatal ii plateste pensie alimentara.Se poate considera abandon familial daca tatal plateste cuantumul stabilit ... (vezi toată discuția)