Buna ziua. In cazul in care firma ma trimite in deplasare azi , 31 oct cu masina care nu e echipata cu anvelope de iarna si fac accident din cauza poleiului de pe carosabil, cine plateste amenda? eu sau firma? masina este a firmei, eu sunt doar angajat .Si se da amenda daca nu am cauciucuri de iarna sau obligativitatea lor intra doar de maine, 1noiembrie? de la tv asa am inteles ca de maine ar trebui sa fie masinile echipate de iarna.
Conform consemnarii din PV contraventie
Termenul legal prevazut este de 01 .11,dar constatarea si consemnare eventualei contraventii este conditionata de existenta conditiilor meteo ,care poate fi distincta pe fiecare tronson de drum public pe care va deplasati
Politia va amenda conducatorul autovehiculului, nu proprietarul acestuia.
Bineinteles ca puteti ulterior sa demarati o actiune in instanta impotriva firmei insa cred ca este mai bine sa evitati de la inceput o astfel de situatie. Bineinteles ca firma are partea ei de culpa insa, dvs daca ati stiut la ce riscuri va supuneti, de ce ati acceptat?
Amenda se da incepand cu 1 noiembrie, doar daca asfaltul este acoperit cu gheata, polei, zapada.