avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare indemnizatie

Prietena mea este studenta la zi ,a nascut beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului .ulterior nu a mai fost la cursuri si a fost exmatriculata . Afecteaza acest lucru primirea indemnizatiei ?
Cel mai recent răspuns: borfica , utilizator 15:23, 3 Noiembrie 2012
Ulterior cand nu a mai fost la cursuri si a fost exmatriculata?Dupa ce a nascut?Daca in perioada pre natala nu a avut intreruperi de studii beneficiaza de indemnizatie calculata la salariul minim.
In conformitate cu prevederile OUG.111/2010, completata ;i modificat[ pana la data de 30.09.2012,indemnizatia pentru mamele studente nu se calculeaza funcíe de salarul minim, ci este o indemnizatie stabilita functie de ISR, care pentru moment este egal cu 500 lei, iar ICC minim este de 1,2 ISR=600 lei.
Dupa trei luni de la nastere a fost exmatriculata , a primit indemnizatie pt o luna .mai primeste indemnizatie in continuare?sau daca daca da poate avea probleme ulterior ? In perioada prenatala nu a avut intreruperi. Mai vrea sa stiu daca e legal sa fie exmatriculata,mai ales ca cei de la facultate stiau ca a ramas insarcinata si mai apoi ca a nascut pt ca a luat o adev pt dosarul de ce trebuia depus la primarie pt indemnizatie .sse mai poate face ceva in privinta exmatricularii ?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
borfica, utilizator
1. Primeste indemnizatie pentru CCC in continuare deoarece plata acesteia nu este conditionata de frecventarea cursurilor si dupa ce se naste copilul.

2. I se va suspenda indemnizatia numai cazul in care va avea venituri din salarii in perioada de CCC.
Multumesc mult .in legatura cu exmatricularea ?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
borfica, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt cresterea copilului bianca1990 bianca1990 sunt studenta anul 2,intre invatamantul preuniversitar si facultate la care sunt acum,am fost inscrisa la alta facultate la care am mers doar un semestru,iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lusyana lusyana de marire CCC beneficiaza doar mamicile care au lucrat sau /si cele care sunt la facultate la zi ? sunt foarte curioasa ...si cam ce suma s-ar da? si CCC se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil studenta si angajata ciobalex ciobalex Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: am nascut pe 14 iulie 2014. Am fost studenta la cursuri de zi frecventate fara intrerupere pana in iunie 2014, cand ... (vezi toată discuția)