avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil studenta si angajata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil studenta si angajata

Buna ziua!
Situatia mea este urmatoarea: am nascut pe 14 iulie 2014. Am fost studenta la cursuri de zi frecventate fara intrerupere pana in iunie 2014, cand nu mi am dat examenele si ca atare sunt supusa exmatricularii, urmand sa repet anul 2 de master. Din 30 septembrie 2013 sunt si angajata, momentan fiind in concediu de maternitate, inceput pe 10 iunie 2014. Am sau nu dreptul la concediu si indemnizatie de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:18, 8 Septembrie 2014
Aveti dreptul la concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati fost fie studenta la zi, fie salariata, fie si una ci cealalta.
Si in acest caz, cand trebuie sa depun actele pt indemnizatie? Dupa incetarea concediului de maternitate sau in termen de 60 de zile de la nastere? Va multumesc pentru raspunsuri!
1. Veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC incepand cu ziua umatoare aceleia in care se termina concediul de maternitate.

2. - Aveti ca termen de depunere a actelor la Primarie 60 de zile lucratoare de la data cu care doriti sa intrati in CCC si sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
- Va recomand sa depuneti actele mai repede pentru a beneficia mai repede de indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatie de crestere a copilului - masteranda anca1988 anca1988 Buna ziua, Sunt studenta anul I, la zi, la master in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti (inscrisa in oct 2014). Nu sunt angajata si imi doresc ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil carsteaadriana carsteaadriana Buna ziua! As dori sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie: din septembrie 2012 pana in ianuarie 2014 am lucrat cu norma intreaga la o firma,am intrat in somaj ... (vezi toată discuția)