avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
As dori sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie: din septembrie 2012 pana in ianuarie 2014 am lucrat cu norma intreaga la o firma,am intrat in somaj 6 luni incepand cu luna ianuarie. Apoi am reusit sa ma angajez ca economist in februarie 2015,cu norma intreaga.
Mentionez ca am urmat si cursurile unui master la zi,in luna iunie urmand sa il termin. Problema este ca sunt insarcinata in 7 luni,si trebuie sa nasc la inceputul lui august. Ma incadrez sa primesc indemnizatia de 600 de lei pe luna?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:36, 18 Noiembrie 2015
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, studenta la zi, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca veti naste in august cele 12 uni eligibile sunt septembrie 2014 - august 2015.

3. Din datele prezentate de dvs. reiese ca puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Si pot beneficia de indemnizatia CCC si in cazul in care nu imi pot sustine lucrarea de disertatie,dar avand toate examenele promovate?
Sustinerea sau nu a disertatiei nu este o cerinta pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Buna ziua,
As dori sa va intreb cand si unde se depun actele pentru indemnizatia de crestere copil?
Multumesc.
Cererea tip si actele necesare se depun la Primaria de care apartineti cu domiciliul in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care solicitati indemnziatia pentru concediu crestere copil (CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil calin1992 calin1992 Buna seara! Sora mea poate beneficia de indemnizatie crestere copil timp de doi ani daca a muncit in perioada 01 septembie - 01 decembrie si pe data de 18 ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil danastanciu danastanciu Buna ziua, Sunt angajata cu norma întreagă din 31 oct 2014 si in septembrie 2015 o sa nasc. Am dreptul la indemnizația pentru creșterea copilului? Știu ... (vezi toată discuția)