avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare suspendare CIM

As avea doua intrebari, va rog frumos.

1. Ce trebuie sa trec la data sfarsit suspendare in Revisal la o suspendare conform art. 51, lit a, Codul Muncii?

2. Tot legat de prima intrebare, in familiile in care tatii nu opteaza pentru a isi lua luna respectiva de CIC, conform noii legii, mamelelor le va inceta CIC-ul mai repede cu 1 luna? Sau doar indemnizatia inceteaza ele mai putand sta acasa inca o luna?



Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 31 Octombrie 2012
1. data sfarsit suspendare c.i.m. , conform art. 51 lit a C.mun. = data incetarii CCC

2. Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011

Art. 4^1. -(1) in aplicarea prevederilor art. 11 lit. a) din ordonanta de urgenta, celalalt parinte sau cealalta persoana prevazuta la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta care nu a solicitat dreptul la indemnizatie poate solicita acest drept, daca indeplineste conditiile de acordare, oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Daca acest drept nu se solicita, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cate zile libere beneficiaza tatal la nasterea copilului anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune , va rog, de cate zile libere beneficiaza tatal, daca copilul s-a nascut dupa 01.04.2012 ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mitzy23g mitzy23g Buna, Ma puteti ajuta cu un sfat in ceea ce priveste situatia mea? M depus dosar de stimulent in data de 4 februarie, eu reincapandu-mi activitatea in data ... (vezi toată discuția)
Intrare in cic - tata fara venituri cri_ cri_ Buna ziua, Am un copil nascut in iulie 2012. Am optat pt CIC pina la implinirea visrtei de 1 an a copilului.Conform noii legi, sotul meu ar trebui sa intre si ... (vezi toată discuția)