avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa in perioada detasarii/delegarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa in perioada detasarii/delegarii

Buna ziua,

Avem un angajat care a fost detasat pentru o perioada de 15 zile la un alt punct de lucru al sociaetatii, in aceasta perioada a primit diurna.Intrebarea mea ar fi daca se acorda si tichete de masa pentru acesta perioada .

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: LIDEEAoffice , utilizator 12:23, 31 Octombrie 2012
Aceasta nu este o detasare.
Potrivit Codului muncii, art. 45.:

Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia.

Este o delegare:

Art. 43. - Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Daca inc.i.m, CCM aplicabil la nivelul angajatorului sau Regulamentul intern aveti prevazut acest drept acordat angajatilor, si acest angajat trebuie sa primeasca tichete de masa.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Din cunostintele mele, nu se poate acorda si diurna si tichet petru ziua respectiva.

Conform Legii nr. 142/1998, acordarea de tichete de masa este o masura sociala ce vine in sprijinul salariatilor, deoarece reprezinta echivalentul unei mese zilnice fara taxe suplimentare.
Societatea ofera angajatilor cu contract individual de munca un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare. Tichetele de masa nu se acorda pentru zilele in care se primeste diurna, zilele de concediu sau pentru zilele libere platite. Sumele oferite in tichete de masa sunt destinate exclusiv produselor alimentare si sunt scutite de taxe patronale si salariale ,cu exceptia impozitului pe venit aplicat la sursa.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
LIDEEAoffice, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa monica2008 monica2008 va rog sa-mi spuneti daca pentru orele suplimentare efectuate (peste norma de 160 ore/luna) se pot acorda bonuri de masa angajatilor. (vezi toată discuția)
Detasare sau delegare Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Buna tuturor! SRL in Romania ,obiect de activitate (fara a cita CAEN)curatenie in hoteluri,restaurante etc,doreste ca angajatii romani sa fie trimisi in Italia ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa pe timpul delegatiei fara acordare diurna/indemnizatie deplasare alinacci alinacci Buna ziua ! Lucrez in cadrul unei institutii neguvernamentale ce se autofinanteaza. Am fost plecata 3 zile in delegatie in afara tarii . Cheltuielile de ... (vezi toată discuția)