1. ca parintele caruia nu i se incredinteaza minorul sa nu-i perturbe activitatea scolara, prin vizite inopinate la scoala?
2. programul de vizitare sa fie la domiciliul minorului, in prezenta mamei minorului (care s-a ocupat exclusiv de cresterea si educarea acestuia, pana in prezent)?
motivat si de comportamentul impulsiv si violent al tatalui in familie (fata de mama)
Nu se poate ingradi dreptul tatalui de a se interesa de situatia scolara a minorului, daca doreste acest lucru, cu conditia sa nu fie un drept exercitat abuziv si in alte scopuri.
Se poate solicita vizitarea la domiciliu a minorului in prezenta celuilalt parinte ori a unei alte rude apropiate, insa va trebui sa va motivati si demonstrati temeinic aceasta cerere, intrucat instantele nu admit astfel de solicitari decat in mod exceptional, in functie si de varsta copilului, de comportamentul tatalui, de rezultatul anchetei sociale.
Se motiveaza in sensul ca vizitarea in prezenta unei alte persoane nu ar fi de natura a asigura apropierea necesara dezvoltarii si sustinerii unei relatii firesti parinte-copil.
Doamna, Dvs. puteti cere tot ce doriti, important este ca instanta sa admita cererile Dvs.
Cautati pentru copil o scoala care are paza si nu permite intrarea parintilor, fara a fi chemati, in incinta.
Cererea de a vizita minorul la domiciliul mamei este chiar ciudata, tinand cont de agresivitatea vizitatorului. Cereti ca vizitele sa se faca in locuri publice, in prezenta mamei, sau, de ce nu? in prezenta reprezentantului Autoritatii Tutelare sau a Protectiei Copilului(nu se aproba din principiu, fiindca functionarii autoritatilor au weekendul liber, exact cand sunt vizitele)
Evitati sa va urcati cu el si cu copilul in masina, chiar daca sentinta se da cu luarea copilului de la domiciliu (impreuna cu dvs), oriunde va deplasati, mergeti separat, cu alta masina.
Tocmai aceasta este problema, isi exercita acest drept, "in alte scopuri": pt. a ma hartui indirect, folosind intermediari (educatorii), pt.a ma denigra;
demonstrativ: i-a facut o vizita dupa 1 an si jumatate de absenta, copilul fiind - dupa spusele inv. - bulversat in ziua respectiva si pus intr-o situatie delicata fata de colegi ; i-a dus o bicicleta LA SCOALA !!!, ca sa fie vazut de inv. (fara sa contribuie cu absolut nimic la cresterea lui si fara sa se intereseze de nevoile reale)
... (urmeaza un nou termen in procesul penal pt.lovire si in cel de divort).
scoala este cica "pazita"!!... eu platesc lunar paza (o suma care se aduna de la toti parintii).
Dar vad ca are acces orice om care spune ca este parintele unui copil...
Ma intereseaza fie cum se poate limita exercitarea acestui "drept", fie regulamentul functionarii scolilor.
Tutela comuna
mary11
Am divortat de 1luna si jumatate si tot de atunci ne-am schimbat domiciliu ,eu si copilul minor care a trebuit sa schimbe si scoala.Avem custodie comuna dar ... (vezi toată discuția)