avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu sunt divortata dar :
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu sunt divortata dar :

as dori sa aflu daca in timpul casniciei am stricat vechiul imobil si l-am refacut,iar acesta fiind pe numele socrului,eu pot beneficia de ceva din acest imobil?avem si o fetita impreuna si sunt interesata daca pot sa ridic eu alocatia in locul tatalui?fetita stand si la mine si la el ,dar in ultimile sase luni de cand suntem despartiti el beneficiaza de bani.
Din punct de vedere legal nu puteti avea parte in acel imobil.Singura solutie este cea amiabila sau eventual sa obtineti valoarea investita.Trebuie sa aveti dovezi in acest sens.Pentru alocatie e mai complicat.Credem ca tot solutia amiabila este mai buna.Incercati sa-l lamuriti ca aveti nevoie de acei bani pentru copil.
Despre imobil, depinde de foarte multe lucruri: ce inseamna stricat, ce inseamna refacut, ce acte sunt sau nu sunt, autorizatii, receptii, amenzi, facturi, pe ce nume toate astea, din ce venituri s-a refacut, cu munca cui etc.

Daca sunteti deja aproape de un partaj, mergeti la un avocat sa va stdieze situatia ca sa vedeti in ce masura va convine sa faceti partaj acum, daca aveti sanse la imobil sau nu, daca sa introduceti vreo actiune inainte de divort sau nu, daca vreti mai degraba banii etc.
Macar va faceti o idee privind eforturi eventuale ale dv. (psihice, financiare) si posibilitati de castig, apreciati ce merita... si poate ajungeti la o negociere cu persoanele implicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In timpul casatoriei neagu sorina neagu sorina Am facut o casa care e pe numele socrului,o masina pe numele sotului,o rata la cec si alte investiitii minore.Avem si o fetita impreuna ,avand 4 ani.Suntem ... (vezi toată discuția)
Chiriasi in imobil aflat in partaj mady13 mady13 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum cativa ani am divortat. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament, acesta find pe numele ... (vezi toată discuția)
Apartamentul, sediu social emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua. Va solicit si eu ajutorul intr-o problema de divort. Sunt casatorita din 2003. In 2006 am achizitionat un apartament pe numele meu si al sotului si ... (vezi toată discuția)