Am o intrebare legata de emiterea unei facturi: daca factura este pentru un birou de traduceri si aceasta va fi trimisa prin posta, va trebui sa emit si chitanta? Din informatiile mele, am inteles ca o chitanta se emite doar cand se achita cu numerar nu si in cazul unui transfer bancar, insa nu sunt foarte sigura. Trebuie sa emit si chitanta sau e suficient daca emit doar factura?
Daca este transfer bancar evident ca nu emiteti chitanta.
Daca respectiva factura se achita cu numerar emiteti chitanta.
Pentru clarificare-factura reprezinta obligatia de plata.Chintanta sau ordinul de plata vine sa stinga obligatia de plata.
Am inteles. Multumesc mult de tot pentru lamuriri.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Factura
LuciaNeagu
Bună ziua! De curând mi-am făcut un Pfa. Cu câteva zile în urmă am făcut o comandă pe net unde am solicitat ca factura să fie făcută pe pfa. La ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.