avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Emiterea facturii + chitanþã
Discuție deschisă în Traduceri

Emiterea facturii + chitanþã

In cazul in care traduc un document pentru o persoana fizica (nu firma), emit si factura si chitanta? Sau este de ajuns chitanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 09:45, 29 August 2023
Daca suma incasata este pana in 100 de lei puteti emite doar chitanta. Peste 100 de lei emiteti si factura.
Dvs trebuie sa va justificati incasarea.
Este suficienta chitanta; doar daca se solicita esti obligat /-a sa-i emiti si factura.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
dgnConsulting, Contabil
bioenergeta a scris:

Daca suma incasata este pana in 100 de lei puteti emite doar chitanta. Peste 100 de lei emiteti si factura.
Dvs trebuie sa va justificati incasarea.


Va rog sa ne spuneti articolul de lege cu cei 100 de lei pentru care se poate emite doar chitanta, probabil in eventualitatea deductibilitatii ca si cheltuieli, la impozitul pe profit sau la impozitul pe dividende, fara a emite si factura.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
ionion2000, utilizator
Pentru persoanele fizice este suficient sa eliberati doar chitanta.
Factura o eliberati doar la cerere.
Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare 2011
(7) Prin derogare de la alin. (1) şi fără să contravină prevederilor alin. (3), persoana impozabilă este scutită de obligaţia emiterii facturii, pentru următoarele operaţiuni, cu excepţia cazului în care beneficiarul solicită factura:
a) transportul persoanelor cu taximetre, precum şi transportul persoanelor pe baza biletelor de călătorie sau a abonamentelor;
b) livrările de bunuri prin magazinele de comerţ cu amănuntul şi prestările de servicii către populaţie, consemnate în documente, fără nominalizarea cumpărătorului;
c) *** Abrogat.

[ link extern ]

punctul c) (abrogat) prevedea : c) livrarile de bunuri si prestarile de servicii consemnate in documente specifice, care contin cel putin informatiile prevazute la alin. (5).

Din punctul meu de vedere trebuie emisa si factura. In conditiile in care am interpretat eronat textul de lege, ii rog pe consultantii de specialitate sa ma corecteze.
L.C.

Alte discuții în legătură

Obligatie emitere factura pfa traducator? sonia1978 sonia1978 Sunt PFA traducator, in sistem real, neplatitor de TVA. Va rog sa-mi spuneti daca incepand cu anul 2013 este obligatorie emiterea de factura (pe langa ... (vezi toată discuția)
Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator, am cif, pot sa iau casa de marcat ? oliviacarmen oliviacarmen Ajutor! Sunt PFA traducator, inregistrat la ANAF (am CIF), dar nu la ORC(nu am CUI). Vreau sa-mi iau casa de marcat. Pot? Am vazut ca din unul din actele ... (vezi toată discuția)