avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri PFA traducator, am CIF, pot sa iau casa de marcat ?
Discuție deschisă în Traduceri

PFA traducator, am CIF, pot sa iau casa de marcat ?

Ajutor! Sunt PFA traducator, inregistrat la ANAF (am CIF), dar nu la ORC(nu am CUI). Vreau sa-mi iau casa de marcat. Pot? Am vazut ca din unul din actele necesare pt fiscalizare este CUI-ul. Ce acte sunt necesare in mod exact?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:09, 14 Februarie 2014
Buna ziua,
Cine v-a spus ca aveti nevoie de casa de marcat?:-/
Activitatea desfasurata de traducatorul autorizat de Ministerul de Justitie, inregistrata fiscal cu CIF eliberat de Administratia Finanicara, este o profesie liberala.
In conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 28/1999 cu actualizari si modificari, profesiile liberale sunt exceptate de la obligativitatea detinerii casei de marcat.
Art. 2
Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):
h) activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale;

[ link extern ]
Serviciile prestate se vor factura cu factura (pentru incasri prin banca) + chitante (pentru incasari numerar) tipizate clasice sau realizate prin programele de calculator de facturare.
L.C.
Multumesc pt replay. Stiu ca nu sunt obligata, dar vreau sa-mi iau casa de marcat pentru a nu mai scrie facturi si chitante. Intrebarea este daca pot, in conditiile descrise. Multumesc!
Multi prestatori isi doresc sa nu fie obligati sa utilizeze casele de marcat.... Dat fiind ca in calitate profesie liberala, din punct de vedere fiscal suntem supusi aceleiasi legislatii fiscale a PFA, asta ce inseamna ca trebuie sa emitem factura pentru fiecare suma incasata, insotita de chitanta sau bon fiscal acolo unde se prevede obligativitatea utilizarii casei de marcat.
Deci, din punctul meu de vedere va complicati viata...
Cititi OUG 28/1999 pentru a vedea ce inseamna utilizare casei de marcat si decideti in consecinta dar tineti cont de faptul ca va trebui oricum sa emiteti si factura
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emiterea facturii + chitanþã stepano stepano In cazul in care traduc un document pentru o persoana fizica (nu firma), emit si factura si chitanta? Sau este de ajuns chitanta? Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa traduceri Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pentru domeniul de activitate traduceri este nevoie de casa de marcat pentru a putea lucra atat cu persoane juridice cat si ... (vezi toată discuția)
Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)