avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Emiterea facturii + chitanþã
Discuție deschisă în Traduceri

Emiterea facturii + chitanþã

In cazul in care traduc un document pentru o persoana fizica (nu firma), emit si factura si chitanta? Sau este de ajuns chitanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 09:45, 29 August 2023
Opinia mea este aceiasi cu a Laurei. Pentru serviciile de traducere trebuie emisa si factura.

Edit later:

@bioenergeta,prevederile OMFP 293/2006 au fost abrogate, nu mai exista limitarea valorii de 100 lei legata de valoarea bonului. Bonul fiscal emis de casele de marcat reprezinta doar document care atesta efectuarea incasarii sau platii.
Parerea mea.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
eu stiu ca la pers fizice emiti bon fiscal
annajanette a scris:

eu stiu ca la pers fizice emiti bon fiscal

Utilizatorul nu a specificat daca este constituit ca PFA - profesie liberala. Presupunand ca este constituit astfel, este scutit de obligatia detinerii casei de marcat si prin urmare nu emite bon fiscal.
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare
Casa de Marcat - Exceptiile si Obligatiile din lege
Activitati exceptate
Nu au obligatia utilizarii AMEF, operatorii economici care desfasoara urmatoarele activitati:
...
- activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale;
...

[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator
Emiteți bon fiscal daca nu sunteti liber profesionist. Emiteti chitanta daca sunteti liber profesionist (deci NU PFA) si vi se achita numerar.

CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 a scris:

eu stiu ca la pers fizice emiti bon fiscal

Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
LetitiaM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie emitere factura pfa traducator? sonia1978 sonia1978 Sunt PFA traducator, in sistem real, neplatitor de TVA. Va rog sa-mi spuneti daca incepand cu anul 2013 este obligatorie emiterea de factura (pe langa ... (vezi toată discuția)
Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator, am cif, pot sa iau casa de marcat ? oliviacarmen oliviacarmen Ajutor! Sunt PFA traducator, inregistrat la ANAF (am CIF), dar nu la ORC(nu am CUI). Vreau sa-mi iau casa de marcat. Pot? Am vazut ca din unul din actele ... (vezi toată discuția)