avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport vs Carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport vs Carte de identitate

Buna ziua,

Am pierdut buletinul, pot sa folosesc pasaportul in aceleasi conditii cu CI ? Sunt locuri in care pot sa imi refuze ( legal ) pasaportul ( ex banca ? ) .

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:41, 1 Noiembrie 2012
Nu il puteti folosi in aceleasi conditii. Cartea de identitate este documentul de identificare al Dvs., in tara.
Stiam ( nu mai tin minte sursa ) ca in romania sunt 3 acte de identitate ( CI/BI , certificat nastere si pasaport ). Despre ultimul am un prieten care pana la 25 ani nu a avut ci, ci doar pasaport .
Vreti sa spuneti ca i s-a eliberat pasaportul fara carte de identitate?

Eu nu inteleg de ce nu mergeti sa il declarati pierdut si sa solicitati eliberarea unei carti provizorii de identitate.

Actele de identitate ale cetatenilor romani sunt cartea de identitate, cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate - OUG 97/2005 republicata, art. 12 (2).

Certificatul de nastere este act de stare civila.
Sa fim seriosi, nu putea sa se legitimeze nimeni cu pasaportul pana la 25 de ani doar daca era cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Cetatenilor romani majori li se elibereaza pasaportul pe baza actului de identitate, iar in cazul copiilor valabilitatea pasaportului este de 5 ani, deci nu putea sa-l foloseasca de la 18 ani pana la 25 de ani, obligatoriu trebuia sa aiba macar un CIP insotit de certificat de nastere. In alta ordine de idei, e si pasaportul un act de identificare a persoanei, dar la banca nu cred ca veti putea sa beneficiati decat daca depuneti bani, nicidecum daca vreti sa ridicati. Daca faceti un drum la banca sa ne informati si pe noi cum ati rezolvat situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere duplicat certificat de nastere cu pasaportul gabrielrthg gabrielrthg se poate lua un certificat de nastere duplicat cu pasaport temporar valabil ? buletinul imi este expirat dar inca il mai am. (vezi toată discuția)
Copie certificat de nastere pierdut de roman plecat temporar in strainatate. rabina rabina Buna ziua, Un cunoscut care e cetatean roman, plecat temporar in strainatate, si-a pierdut certificatul de nastere si buletinul de identitate. Are pasaport ... (vezi toată discuția)
Urgent - pierdere certificat nastere, buletin expirat ramoducu ramoducu buna ziua..e o chestiune complicata si nu stiu cum se procedeaza..locuiesc in straintate cu logodnicul meu de 2 ani..nu mi-a putut face acte din cauza ca ... (vezi toată discuția)