Am pierdut buletinul, pot sa folosesc pasaportul in aceleasi conditii cu CI ? Sunt locuri in care pot sa imi refuze ( legal ) pasaportul ( ex banca ? ) .
Stiam ( nu mai tin minte sursa ) ca in romania sunt 3 acte de identitate ( CI/BI , certificat nastere si pasaport ). Despre ultimul am un prieten care pana la 25 ani nu a avut ci, ci doar pasaport .
Actele de identitate ale cetatenilor romani sunt cartea de identitate, cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate - OUG 97/2005 republicata, art. 12 (2).
Sa fim seriosi, nu putea sa se legitimeze nimeni cu pasaportul pana la 25 de ani doar daca era cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Cetatenilor romani majori li se elibereaza pasaportul pe baza actului de identitate, iar in cazul copiilor valabilitatea pasaportului este de 5 ani, deci nu putea sa-l foloseasca de la 18 ani pana la 25 de ani, obligatoriu trebuia sa aiba macar un CIP insotit de certificat de nastere. In alta ordine de idei, e si pasaportul un act de identificare a persoanei, dar la banca nu cred ca veti putea sa beneficiati decat daca depuneti bani, nicidecum daca vreti sa ridicati. Daca faceti un drum la banca sa ne informati si pe noi cum ati rezolvat situatia.