avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce statut a avut copilul meu in septembrie? Elev sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce statut a avut copilul meu in septembrie? Elev sau student???

Va multumesc pentru raspunsul dat. Am, o rugaminte, sa-mi mentionati Legea si articolul din care dvs. ati citat urmatoarele: "Plata pensiei de intretinere se datoreaza de la data introducerii actiunii.". Copilul meu a introdus actiune pentru plata pensiei alimentare din data de 31 iulie 2008, dupa admiterea la facultate, dar, judecata a taraganat, de abia pe 28 noiembrie s-a dat sentinta si stupoare......................... instanta a hotarat sa i se plateasca pensie din data de 28 noiembrie 2008. In cerere s-a solicitat pensie pe toata perioada studiilor.
La dosar copilul a anexat adeverinta de student.
Pana la urma, se stipuleaza in lege , si daca da in care, situatia relatata? Adica, statutul copilului in septembrie?
Va rog sa ma sfatuiti cum sa fac recurs, ce legi sa invoc in ajutorul celor ce ati afirmat. Nu am posibilitati materiale sa-mi angajez avocat, sunt divortata de tatal copilului si imi cresac singura copilul. Imi este f.f.ff.greu. Tatal copilului in proces a cerut sa i se micsoreze procentul motivand ca si-a cumparat de 2 ani teren si acum sta in chirie deoarece isi construieste casa. In hotararea judecatoreasca nu s-a mentionat decat ca acesta sta cu chirie. Am avut senzatia pe tot parcursul procesului ca judecatorul tine cu tatal copilului. Argumentez cele spuse: Este posibil ca judecatorul sa-mi ceara mie sa aduc de la serviciul tatalui adeverinta de salarizare? Cand se stie bine ca aceasta se elibereaza numai la cererea Judecatoriei!!!!!!!!!!!!! . Este posibil ca prima infatisoare dupa introducerea actiunii pentru plata pensiei alimentare, 31 iulie 2008, sa fi pe 30 septembrie? Apoi, pe 28 octombrie, apoi pe 25 noiembrie 2008? Iar hotararea sa vina pe 26 ianuarie 2009 numai dupa ce am facut cerere la Presedintele Judecatoriei? Cand totul se putea rezolva in maximum 2 infatisari?
Eu sunt mama copilului si l-am reprezentat in proces avand Procura notariala in acest sens.
Va rog frumos ajutati-ma sa pot ataca sentinta.
O mama disperata va multumeste anticipat pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - judecatori nedrepti ana123 ana123 Am avut proces pensie alimentara. Dupa ce ca a durat sase luni, judecatorul a hotarat plata pensiei copilului sa se realizeze de la data pronuntarii hotararii, ... (vezi toată discuția)
Continuarea pensiei de intretinere pe motivul continuarii studiilor dupa 18 ani. aline_doux aline_doux Buna ziua. Luna trecuta am primit instiintare de la tatal meu prin intermediul careia cere sistarea pensiei de intretinere intrucat eu am implinit 18 ani. ... (vezi toată discuția)