avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pausal la asociatie de proprietari detinatori de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pausal la asociatie de proprietari detinatori de apometre

Buna,
Am si eu o problema care desi nu m-a costat enorm ma deranjeaza ca si principiu.
Din cauza ca s-au pierdut apometrele am fost trecut conform hotararilor asociatiei cu o cantitate mare de apa, am platit aceasta cantitate cu gandul ca se va regulariza.

Dupa o luna in care am fost trecut cu zero la apa am inceput sa fiu taxat din nou cu consumul pe care il am desi nu am consumat inca ce platisem in regim de pausal. Am depus o sesizare la presedintele asociatiei si la administrator si mi s-a raspuns ca nu se prevede sa se faca regularizare.

Ca un rezumat, asociatia m-a penalizat cu metri cubi de apa inexistenti. se poate verifica si regulariza daca o sa calculam consum vs plati facute.

Am facut deja o plangere la primarie si inca nu am primit raspuns(au ei un departament care se ocupa de asociatii)

Daca aveti o sugestie, un sfat, toate ar fi binevenite.

Multumesc anticipat,
LVD
PS: Daca nu am ales bine sectiunea rog un moderator sa mute subiectul. multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
lvd, utilizator
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 14:40, 6 Noiembrie 2012
1-Era de preferat ca topicul sa il postati in sectiunea asociatii de proprietari
2-Rugati unul dintre moderatorii prezentei sectiuni prin mesagerie privata sa dispuna masurile necesare astfel incat topicul dvs sa fie transferat la sectiunea asociatii de proprietari
3-Detaliati concret cum "s-au pierdut apometrele" ?
Apometrele au disparut fizic din instalatia individuala sau va referiti la disparitia fluturasului prin care comunicati lunar indexul de consum realizat?
4-Impunerea consumului in sistem pausal,legal ,poate fi realizata in situatia inexistentei de aparate contorizat consum individual sau daca proprietarul din varii ,motive nu comunica la asociatia de proprietari consumul realizat timp de 3 luni
5-Daca ati sesizat oficial serviciul specializat din cadrul primariei se impune sa asteptati concluziile verificarilor dispuse,conditionat de care veti analiza daca mai sunt necesare eventuale demersuri
Buna, mersi de feedback!
1,2.Am trimis mesaj unui moderator.
3. Da, vorbesc de fluturas(un biletel pe care scria indexul)
4. Nu poate fi vorba de asta pentru ca numai o luna nu s-a gasit biletul(nu mi s-a spus ca nu l-au gasit, doar m-am trezit cu o cantitate de apa nerealista). Ideea e ca nu m-a deranjat ca au trecut cantitatea asta ci faptul ca refuza sa imi regularizeze consumul - eu la ora actuala avand platiti in jur de 10mc in plus pe fiecatre apometru - Cam asta e ilegalitatea - e ca si cum m-ar fi amendat.. ceea ce e absurd.
5. da.. asta fac acum, astept respuns de la ei.
Si ce daca a disparut fluturasul ! la asociatie nu au un centralizator ? Asa si la mine in asociatie dispar fluturasi mereu, pt. ca ii pun in cutia de scrisori(pt. a se face citirea) si se amesteca cu reclamele de la hipermarket-uri. Multi ii arunca odata cu acele reclame.
Pai asa ar trebui, asa se face si la noi ... in cutia postala. Cel mai dubios e ca au facut asta preferential.. numai cu mine.. sunt cam tanar(25) si or fi crezut ca-s si prost. Am o vecina cu care am discutat acum 5 minute si ei i-au regularizat consumul.. Nu stiu ce sa zic.. poate vor sa-si bata un pic joc.. Am facut plangere si la Primarie si la Antifrauda... sper s-o pateasca. Am postat aici sa vad daca exista si alte idei.. si daca o sa rezolv, sa dau un exemplu.. eu sunt optimist.. sper sa o pateasca si presedintele si administratorul pentru ca au comis astazi a treia greseala fata de mine(intai faza cu pausalul desi am apometre.. si nici macar nu vor sa faca regularizare, apoi faza cu penalitatile pe care desi am observat, au refuzat sa mi le returneze, si ultima a fost ca nu m-au chemat in sedinta cand au incheiat contractul cu firma care schimba coloana de gaze (m-au pus in consiliu cand am cumparat apartamentul probabil pentru ca am un aer inocent :D ).
O sa mai fac un referat despre asta la primarie si sper sa ii anulez atestatul de presedinte... Nu sufar bataia de joc deloc si sper s-o rezolv pana la urma.. A.. mai e o a patra greseala - am contestat plata la pausal pentru ca am pus apometrele si ei le-au pierdut(nu am dovezi din cauza sistemului mai sus mentionat) si nu mi-a raspuns in termen de 7zile ci dupa cateva luni.

Cam asta e rezumatul povestii.
Pentru sugestii si reclamatii, astept parerea voastra!

PS: As mai putea sa incerc sa ma inteleg cu restul proprietarilor dar fiind tanar nu cred ca o sa am credibilitate.. in plus Presedintele e si mai in varsta(35-40) si foarte "vorbaret", si minte fara sa clipeasca..(o stiu pe propria piele)
Comentez un pic pe ultimul text pe care l-ati scris.
Daca unei vecine i-a regularizat cred ca este normal. Una e vecina si altceva vecinul!:love1:
Dar penalizari de ce v-au aplicat? Nu ati platit la timp? Si cum adica sa va ramburseze penalizarile? Vi le-au luat fara voia sau stiinta dumneavoastra?
In ce consilul v-au pus, crezandu-va inocent, cum spuneti?
Ce atestat solicitati sa fie anulat? Presedintele este ales de dumneavoastra, de proprietari si nu are nevoie de nici un atestat.
Unii se plang de presedinti octogenari de care nu mai pot scapa. Dv aveti un presedinte tanar. Sunteti pregatit sa-i luati locul?

Alte discuții în legătură

Apometre Gi0 Gi0 buna ma poate ajuta si pe mine cineva....eu vreau sa dau apometrele INAINTE adica sa platesc apa consumata deoarece am apometrele in urma si pe hartie mai mult ... (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)
Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)