avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre

buna ma poate ajuta si pe mine cineva....eu vreau sa dau apometrele INAINTE adica sa platesc apa consumata deoarece am apometrele in urma si pe hartie mai mult pentru ca nu am fost acasa si nu s--a consumat dar am platit un minim lunar. Cum le pot INAINTA rapid?
:(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:01, 30 Decembrie 2013
Daca exista diferente intre scriptic cum a calculat estimativ asociatia de proprietari si faptic,
este necesar sa comunicati indexul real,sa solicitati eventual verificarea de catre presedinte/administrator,dupa care regularizarea se poate dispune pe parcursul uneia sau mai multor luni
Este de apreciat ca vreti sa reglati Dvs. consumul de apa...altii se chinuie sa dea apometrele INAPOI B-) . In conditiile in care nu ati fost in locuinta si nu ati consumat apa, de ce sa platiti ceva ce nu consumati.
Apa deja platita se va scadea cand veti declara indexul curent pentru intocmirea noii liste de plata iar administratorul are obligatia sa faca aceasta regularizare.
Deci, daca ati platit apa in plus, veti plati zero lei pana cand ajungeti cu valorile apometrelor la nivelul platilor efectuate.
L.C.
Gi0 a scris:
...eu vreau sa dau apometrele INAINTE adica sa platesc apa consumata deoarece am apometrele in urma si pe hartie mai mult pentru ca nu am fost acasa si nu s--a consumat dar am platit un minim lunar. Cum le pot INAINTA rapid?
:(

Asa cum s-a spus mai sus poate ca dv vreti sa fiti foarte corect si sa platiti ceea ce nu ati consumat. Dar poate ca nu este chiar asa si dumneavoastra vreti sa fiti corect si sa platiti ceea ce consumati de acum inainte pentriu ca ceea ce s-a consumat pana acum nu e treaba dv pentru ca au platit altii. Sau poate ca va este teama de a genera un conflict sau aveti deja conflicte cu administratorul asociatiei.
Daca nu ati ajun la acest conflict, eu va sugerez sa lasati apometrele asa cum sunt si sa nu le dati inainte sau inapoi. Pentru a evita eventualele neintelegeri la asociatie, va recomand sa reglati consumul treptat. Dati luna de luna un consum mai mic decat cel real. Aveti acum index real 430 (la asociatie 490), dati luna urmatoare la asociatie 491, adica un metru cub consumat chiar daca ati consumat 15 mc si indexul sare de la 430 la 445 mc. Procedati la fel in lunile urmatoare si trepatat ajungeti ca indexul apometrului sa corespunda cu cel de la asociatie.
GIO , spuneti ca nu ati fost acasa si nu s a consumat , dar s a platit un minim lunar ,intrebare :
- ce inseamna acel minim ? de ce ati platit ? cand ati platit resul de datorii , nu ati observat nereguli privind consumul ?
Cineva a gresit prinind situatia descrisa de dumnevoastra , asa ca normal ari fi , sa plateasca cel care a gresit , poate chiar dumneavoasta sa fiti acela , pentru ca indexul consumului de apa se da de obicei la sfarsitul lunii , iar daca ati fost plecat pentru mai mult timp , erati " obligat " sa dati indexul .
Reveniti cu amanunte , pentru ca sunt multe pareri , iar un apometru nu se da nici inainte si nici inapoi, ci consumul se da real , vedeti de ce se intampla anomalii in privinta acestui consum intr o asociatie de proprietari ?

Nu trebuie sa plateasca nimeni....

Omul a lipsit din apartament mai mult timp si i s-a pus in aceasta perioada un consum estimat (de ce-o fi facut-o administratorul, nu stiu, de vreme ce omul era plecat si nu avea cum sa consume, in fine).
In evidenta administratorului este un index, pe apometru unul mai mic. Omul va consuma cat are nevoie, iar in ziua in care citeste si declara scrie indexul real, administratorul, fie ii scade diferenta din intretinere, fie il tine pe consum 0 (zero) pana cand indexul real al apometrului depaseste valoarea din evidenta administratorului.

Se cheama regularizare chestia asta.

@Gi0
Nici sa nu va ganditi sa va apropiati de apometre, necum sa umblati la ele, ca efectul ar fi exact pe dos, ati putea fi acuzat ca le-ati desigilat ca sa furati din consum.

Alte discuții în legătură

Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Unde pot verifica apometrul daca a inregistrat corect? ContSters115342 ContSters115342 buna seara,am apometre in apartament din anul 2006,in apartament au locuit copii care nu au citit aceste apometre ,platind la pausal in toti acesti ani. citind ... (vezi toată discuția)