avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre

buna ma poate ajuta si pe mine cineva....eu vreau sa dau apometrele INAINTE adica sa platesc apa consumata deoarece am apometrele in urma si pe hartie mai mult pentru ca nu am fost acasa si nu s--a consumat dar am platit un minim lunar. Cum le pot INAINTA rapid?
:(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:01, 30 Decembrie 2013
Completez si eu sfatul dat de @elga50...
Repartizati proprietarilor care au apometrele in regula, atat cat au consumat. Dar daca au toate apometrele din apartament in regula pentru ca altfel va complicati in calcule iar proprietarului i se da ocazia sa consume apa mai multa de la apometrul blocat si nu de la cel in regula.
Nu luati in calcul 7 si respectiv 5 mc de persoana. Aceste cifre le puteti avea in vedere ca maxime pe persoana. In primul rand scadeti din factura cantitatea de apa ce rezulta din insumarea consumurilor indicate de apometrele in regula.
De exeplu factura este de 750 m.c. Suma consumurilor apometrelor in regula este de 370 m.c. Diferenta de 750 - 370 = 380 m.c o impartiti la cele 65 de persoane ce locuiesc doar in apartamentele necontorizate. Rezulta 5,85 m.c de apa de persoana si atat treceti pe lista de plata.
La fel si cu apa calda.
Cat priveste intentia dumneavoastra de da "o lectie si celor care s-au complacut" e putin gresita pentru ca, asa cum spuneati in prima postare, cei din conducerea asociatiei nu prea si-au facut treaba, nu au verificat, nu au gestionat...
Sunt proprietari care poate ar merita o lectie dar sunt unii care chiar nu au stiut, nu au observat cand s-a rupt un sigilu...
Noi, in asociatie solicitam luna de luna indexul iar odata la 3-4 luni administratorul si un membru al comitetului verifica personal apometrele. Cu aceasta ocazie au cu ei clestele si sigilii si de fiecare data din cele aproape 300 de apometre, gasesc 1-2 apometre al carui sigiliu e dranjat. Uneori proprietarul stie si spune ca s-a rupt cand a reparat ceva... dar alteori chiar nu stie si nu a observat. Se sigileaza imediat si mergem mai departe.

Va recomand sa adoptati imediat in comitetul executiv un regulament de gestionare a consumului de apa. Gasiti un model in partea dreapa a acestei pagini la "Documente utile".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Unde pot verifica apometrul daca a inregistrat corect? ContSters115342 ContSters115342 buna seara,am apometre in apartament din anul 2006,in apartament au locuit copii care nu au citit aceste apometre ,platind la pausal in toti acesti ani. citind ... (vezi toată discuția)