avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre

buna ma poate ajuta si pe mine cineva....eu vreau sa dau apometrele INAINTE adica sa platesc apa consumata deoarece am apometrele in urma si pe hartie mai mult pentru ca nu am fost acasa si nu s--a consumat dar am platit un minim lunar. Cum le pot INAINTA rapid?
:(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:01, 30 Decembrie 2013
Am o problema diferita un pic de cea discutata aici.

In Comitetul Asociatiei de Proprietari, din care fac si eu parte, s-a decis, dupa o perioada destul de lunga de timp si diferente din ce in ce mai mari intre consumul declarat de proprietari si consumul facturat de furnizorul de servicii, in speta Radet, efectuarea unui control spontan al apometrelor din apartamente. Acest control nu a fost facut de mai bine de 5 ani.
In urma verificarilor a rezultat ca un nr de 30 de contoare erau blocate, iar proprietarii declarau valori fictive, peste 100 de apometre aveau sigilii rupte iar vreo 5 apartamente nici nu mai aveau contoare.
Imobilul in care locuiesc are 176 de apartamente, iar cel putin jumatate din ele au fost gasite in ordine.
Majoritatea contoarelor din bloc au fost instalate in urma cu cel putin 7 ani.

Avand in vedere cele de mai sus cer sugestii privind modalitatea de calcul pe lunile Noiembrie si Decembrie, perioada in care se vor efectua schimbarile de apometre cu vechime mai mare de 2 ani. Este exclusa calcularea in sistem pausal deoarece mai mult de jumatate sunt in regula.


1. Urgent, somati-i pe cei cu defectiuni sa-si inlocuiasca apometrele in cateva zile, iar cei cu apometre desigilate sa si le sigileze - stabiliti data maxima. Dupa care sa va prezinte documentele noilor apometre si sa verificati sigilarea celorlalte. Asigurati-va ca i-ati somat pe toti cei in cauza!

2. Pentru Noiembrie si Decembrie considerati consumuri masurate celor cu apometrele in regula, iar celorlalti le impartiti diferenta la pausal in functie de numarul de persoane prezente.

elga50 a scris:



2. Pentru Noiembrie si Decembrie considerati consumuri masurate celor cu apometrele in regula, iar celorlalti le impartiti diferenta la pausal in functie de numarul de persoane prezente.



Sugerati ca indiferent daca un singur contor din 4 dintr-un apartament a fost blocat, sa fie calculat in mod pausal pentru acel apartament?
Aceasta a fost si optiunea noastra initiala, dar la fel de inculpati sunt si cei cu sigilii rupte, sau poate chiar mai mult.
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
ciolpi, utilizator
Da, eu m-am referit la ambele situatii - apometre defecte si sigilii rupte.
Daca vreti sa fiti foarte scrupulosi, desi n-ar fi cazul, considerati pausal numai la acea apa din apartamentul respectiv unde apometrul (unul singur) este defect sau nesigilat. Cred ca totusi va complicati in calcule si nasteti suspiciuni.
Consider ca cei care au avut defecte apometrele au consumat suficienta apa fara sa-si faca probleme, asa ca nu e cazul ca dv. sa va faceti. Asta daca vreti sa rezolvati problema repede si eficient.

Interventie moderator

Va rog sa nu mai scrieti acelasi mesaj sau asemanatoare pe toate topicurile pe care le gasiti la tema dv.
Ramaneti la unul singur ca sa primiti toate raspunsurile disponibile.
Nu putem face varza din forum!
De acord cu interventia moderatorului.

Personal, ma gandeam sa calculam diferentele dintre contoarele declarate si cantitatile facturate, tinand cont de istoric si consumul mediu functie de unde e plasat apometrul defect ( baie sau bucatarie).
Din punct de vedere al relatiei dintre Comitetul Asociatiei si proprietarii imobilului nu sunt probleme. Exceptand, binenteles, uscaturile din fiecare padure.

Daca am lua in calcul metoda PAUSAL (7 mc apa rece si 5 mc apa calda pe cap de locatar) la toate apartamentele cu probleme, inseamna ca depasim cu mult cantitatea facturata, deci intram si pe profit.
Deci varianta propusa de mine nu cred ca poate afecta pe cineva.
Normal ar trebui sa dam o lectie si celor care s-au complacut in a "fura" practic prin neremedierea apometrelor, sau nedeclararea ruperii sigiliilor.

Alte discuții în legătură

Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Unde pot verifica apometrul daca a inregistrat corect? ContSters115342 ContSters115342 buna seara,am apometre in apartament din anul 2006,in apartament au locuit copii care nu au citit aceste apometre ,platind la pausal in toti acesti ani. citind ... (vezi toată discuția)