Declaratia 112 pentru PFA cu un angajat cu timp partial (4 ore pe zi in 13 zile pe luna) cu salariul brut 517lei, afiseaza valoarea zero la impozitul pe veniturile din salarii (602) cod bugetar 20470101XX.
Imi scapa mie ceva, sau este normala valoarea zero in urma deducerii personale fara persoane in intretinere?
Calculatoarele de salarii disponibile on-line afiseaza un impozit de 29lei pe veniturile din salarii.
anemona_005, va multumesc pentru clarificare. Sa nu ma intelegeti ca v-as contrazice cumva, dar mi se pare o poveste cu prosti treaba asta cu "Nu exista posibilitatea calcularii automate a impozitului" pe veniturile din salarii, mai ales ca acesta creanta exista in drop-down list in sectiunea A (iar daca exista, care este scopul ei acolo?!). Sa presupun ca ANAF-ul este si mandru ca "Nu exista posibilitatea calcularii automate a impozitului"?
Ce bine ca avem informaticieni la Microsoft, la Google si la Twitter, iar ANAF-ul foloseste niste handicapati retardati care sa creeze PDF-ul ala. Si presupun ca informaticienii handicapati retardati lucreaza la o firma de apartament infiintata special pentru contractul gras cu ANAF-ul prin care au debitat un PDF "inteligent", chiar suficient de inteligent incat sa "nu existe posibilitatea calcularii automate a impozitului". Raman la concluzia ca cei mai prosti meseriasi lucreaza pentru stat.
Nu stiu la ce s-au gandit cei de la ANAf cand au lasat aceasta creanta sa fie completata manual. In calculul impozitului sunt unele sume deductibile (gen deducerea personala, cotizatia la sindicat, CM cod 08 ) si probabil din aceasta cauza au lasat sa fie completat manual, ca sa-si simplifice munca. In orice caz, D112 inca mai are scapari si cu siguranta vor mai urma multe versiuni de imbunatatire a ei.
Mult succes!
Calcul salariu
lavy80
Buna ziua ,
V-as ruga sa ma ajutati cu niste clarificari prin calculul salariului :La un venit brut de 2862 mie imi rezulta salariu net astfel:
... (vezi toată discuția)