avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stingere datorii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stingere datorii

Avand in vedere noile modificari privind modul de stingere al datoriilor catre stat, daca se doreste achitarea datoriilor curente si nu a penalitatilor de intarziere pentru care exista o poprire, este posibila? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:43, 1 Noiembrie 2012
Da, este posibil. Se sting toate obligațiile fiscale principale, în ordinea vechimii, și apoi obligațiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii.
Modificarea Codului de procedura fiscala prin OG 16/2012, care intra in vigoare incepand cu data de 01 noiembrie 2012, reglementeaza o exceptie de la regulile existente in privinta stingerii datoriilor si anume:
- in cazul obligatiilor fiscale de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, precum si amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligatia fiscala sau amenda pe care o alege contribuabilul.

Si in cazul popririlor??
danabunea a scris:

Si in cazul popririlor??


In cazul infiintarii popririlor, sumele se distribuie in ordinea vechimii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz finante de eliberare acte Boris_B Boris_B In urma cu 2 luni de zile am trimis catre finante o cerere pentru o firma in care am detinut calitatea de asociat si administrator unde solicitam copia ... (vezi toată discuția)
Plata esalonata a amenzilor administrative bumbeas bumbeas pot fi platite esalonat amenzile administrative aplicate persoanelor fizice? care este perioada maxima in care pot fi platite esalonat aceste obligatii? (vezi toată discuția)
Cum se incaseaza impozitele si taxele locale ioanacatanas ioanacatanas Ordinea incasari datoriilor catre bugetul local. Cum se incaseaza impozitele si taxele datorate catre bugetul local daca am o amenda din 2010 si impozitul pe ... (vezi toată discuția)