avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz Finante de eliberare acte
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz Finante de eliberare acte

In urma cu 2 luni de zile am trimis catre finante o cerere pentru o firma in care am detinut calitatea de asociat si administrator unde solicitam copia situatiilor financiare (copia bilantului si a declaratiilor fiscale ) din perioada 2008-2010 (perioada in care am fost in societate), conform prevederilor din codul de procedura fiscala prevazut de art 11. Secretul Fiscal (3) Este permisă transmiterea informaţiilor de natura celor prevăzute la alin. (1), inclusiv pentru perioada în care a avut calitatea de contribuabil:
a) """"contribuabilului însuşi""";
b) succesorilor acestuia.

Si de fapt sa am surpriza ca nu vor sa-mi elibereze actele mentionate mai sus, fiindu-mi comunicat verbal acest lucru.

Avand in vedere ca este un drept al meu sa primesc aceste acte doar pe perioada in care am fost asociat in aceea firma si pe care vreau sa-l exercit, ce masuri pot lua impotriva finantelor , ii pot obliga pe calea instantelor? Sau alte variante.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:42, 14 Decembrie 2012
Nu ati precizat concret daca va inregistrati cu debite in urmarire ?
Da exista.
Daca persoana juridica detine debite in urmarire,inseamna ca reprezntantii admisnitratoei finanaciare staruie sa aplice disp art 115 al 1 din OG nr 92/2003 privind codul de procedura fiscala republicat ce reglementeaza ordinea de stingere a datoriilor,care prevede ca initial se achita amenzi,taxe,impozite aflate in urmarire si ulterior se solutioineaza obligatiile fiscale curente
Codul de procedura fiscala a fost modificat prin OG nr. 16/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 618 din 28 august 2012.

Printre altele, noul act normativ aduce modificari art. 115 din Codul de procedura fiscala, care reglementeaza ordinea de stingere a datoriilor. art 115 stabileste ca sunt stinse cu prioritate toate obligatiile principale in ordinea vechimii lor si abia apoi se acopera accesoriile, tot in ordinea vechimii pe care acestea o au.
OG nr. 16/2012 completeaza art. 115 cu un nou alineat, alineatul 32, care reglementeaza o exceptie de la regulile existente in privinta stingerii datoriilor.
Noul alineat introdus stabileste ca
in cazul obligatiilor fiscale de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, precum si amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligatia fiscala sau amenda pe care o alege contribuabilul.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea de stingere restanta intretinere aecobob aecobob Buna ziua Un proprietar a avut o restanta la intretinere de 9.000 lei si a facut o plata de 8.000 lei. Restanta era compusa din : - restanta intretinere - ... (vezi toată discuția)
Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul in curs daca ai restante? terorista2012 terorista2012 Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea ... (vezi toată discuția)
Impozit neplatit casa iacobgrecu iacobgrecu datorii la administratia fiscala -impozite la casa pe mai multi ani si o amenda de vreo 6 ani .nu am servici ,nu am nici un venit ,nici macar ajutor social nu ... (vezi toată discuția)