avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... subventii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

subventii

buna seara. am si eu o intrebare, subventiile APIA primite de la UE , sunt impozabile?darr celelalte?si in ce conturi se inregistreaza .
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: eanamaria , utilizator 23:49, 31 Octombrie 2012
Da, sunt impozabile.

[ link extern ] /

Foarte interesant punctul de vedere stabilit in aceasta contestatie:

Conform pct.36 din H.G. nr.44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal:
În venitul brut se includ toate veniturile în bani şi în natură, cum sunt:
venituri din vânzarea de produse şi de mărfuri, venituri din prestarea de servicii şi executarea de lucrări, venituri din vânzarea sau închirierea bunurilor din patrimoniul afacerii şi orice alte venituri obţinute din exercitarea activităţii, precum şi veniturile din dobânzile primite de la bănci pentru disponibilităţile băneşti aferente afacerii, din alte activităţi adiacente şi altele asemenea.
Prin activităţi adiacente se înţelege toate activităţile care au legătură cu obiectul de activitate autorizat.

[ link extern ]
multumesc. si totusi aici sunt prea multe interpretari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventii - impozitele pentru cursanti posdru busubianca busubianca Bună ziua, Dacă mă poate ajuta cineva cu un răspuns la întrebarea: Subvențiile acordate în bani cursanților care au efectuat cursuri de ... (vezi toată discuția)
Norme metodologice de aplicare a prevederilor art. iii din ordonanta de urgenta a guvernului nr.58/2010-proiect Magda Staicu Magda Staicu [b]Proiect hotarare[/b] pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, aprobate prin ... (vezi toată discuția)
Modificare norme metodologice cod fiscal pct.115 impozit minim? eugen82 eugen82 Intrebarea mea este in legatura cu normele metodologice de aplicare a codului fiscal cu privire la impozitul minim. Pentru perioada cind acest impozit este ... (vezi toată discuția)