Rog respectuos sa ma ajutati cu redactarea unei cereri către angajator pentru plata unor sume conform unei hotarari judecatoresti.
Am redactat o cerere pe care urmeaza sa o trimit angajatorului. Imi puteti spune daca este corecta din punct de vedere juridic?
Multumesc
"Domnule Director General al S.C. „**********” S.R.L.,
cu sediul în **************
J**********, Cod Unic de Identificare: *********
Subsemnata: **********, domiciliată în *******, identificată cu *********, CNP-*********, angajat la S.C. „********” S.R.L., conform contractului individual de muncă nr.*********, în calitate de reclamantă in dosarul numarul ******* de pe rolul Tribunalului********, având ca obiect „drepturi băneşti” dosar în care a fost pronunţată hotărârea definitivă nr.******' din data de 19 septembrie 2012,
solicit prin prezenta plata, în maxim 15 zile calendaristice, a sumei de 2.111 Ron stabilită în baza deciziei anterior menţionată.
În caz contrar, mă voi adresa Parchetului Iaşi cu o plângere penală, deoarece, potrivit Art. 277 Codul Muncii – „Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda”
Totodată, vă aduc la cunoştinţă că recuperarea sumelor datorate în baza hotărârii definitive nr.******** din data de 19 septembrie 2012 se va face prin intermediul executorului judecătoresc, urmând ca toate costurile ce implică această recuperare să fie suportate integral de către dumneavoastra."
Vechiul cod al muncii
Hobitzi
Mai are cineva vechiul Cod al Muncii?Ma intereseaza in speta capitolul despre raspunderea penala.Noul Cod spune la cap.V,art.261:\"neexecutarea unei hotarari ... (vezi toată discuția)