Dacă cumpărătorul nu mai are nici o posibilitate de plată (respectiv disponibilităţi în cont, imobile, alte bunuri), atunci administratorul şi respectiv asociaţii societăţii garantează achitarea debitului şi a penalităţilor aferente, cu bunurile proprietate personală deţinute la data semnării prezentului contract.
- se poate porni o actiune pe raspundere contractuala in aceaste conditii? respectiv daca societatea debitoare nu poate fi executata din lipsa de disponibilitati si bunuri, pot cere antrenarea raspunderii administratorului/asociatilor pt debitul societatii lor?
daca administratorul si asociatii nu au semnat, ca persoane fizice, un asemenea contract, acestia nu au calitate de giranti. nu exista acordul lor cu privire la fideiusiune.
administratorul/asociatul semneaza contractul incheiat intre cele 2 persoane juridice, in calitatea pe care o detin. dar daca acest paragraf este mentionat in contract, se poate demara actiune imptotriva lor? raspund cu bunurile personale? raspunderea se limiteaza la aportul la capitalul social al firmei? sau nu raspund, cu toate ca si-au asumat aceasta obligatie.
parerea mea este ca asociatii sigur nu raspund din moment ce nu au semnat contractul de fideiusiune. ei vor raspunde in limita capitalului social dar numai in caz de faliment.
nici administratorul nu raspunde deoarece o simpla clauza dintr-un contract semnat de admin in calitatea de reprezentant al persoanei juridice si nu ca si persoana fizica fideiusor nu poate fi considerat contract de fideiusiune incheiat in mod valabil.