avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor social

Buna ziua,
Am urmatoarea problema: mama mea in varsta de 75 de ani a avut grave probleme cardiace si un usor avc in urma cu un an. Dupa 4 saptamani de spitalizare a revenit acasa intr-o stare mai buna .Singurul mare impediment este ca datorita faptului ca a stat imobilizata atat de mult nu mai poate merge ,muschii s-au atrofiat iar fizioterapia si masajul mai rau au agravat starea deoarece a fost descoperita si o gonartroza bilaterala destul de avansata.Problema mea este ca nu se incadreaza in vreun grad de handicap dar ea nu se poate deplasa deloc. Concluzia este ca are nevoie permanenta de o persoana care sa o asiste (aceasta fiind eu care am renuntat la locul meu de munca ).Pot obtine in aceste conditii orice forma de ajutor?Cei de la primarie au spus ca pot beneficia de ajutorul unei asistente dar pe o perioada limitata si asta atunci cand se v-a ivi un loc liber.Eu nu de asta am nevoie ,vreau ceva permanent tinand cont de faptul ca intampinam dificultati financiare grave.Vreau sa pot sa-mi gasesc alt loc de munca sau sa pot primi ajutor financiar ca sa pot sta acasa sa o ajut pe mama.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am nevoie de lămurire în problema ce o voi relata.mama ... siscariu siscariu Bună ziua! Am nevoie de lămurire în problema ce o voi relata.Mama mea este surdo-muta(vorbește dar stricat) din copilarie ,are un certificat de handicap ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu "vatamare" imst imst Buna ziua, apelez la dvs. sperand ca voi primii niste sfaturi utile cu privire la un eveniment rutier in care am fost implicat. In Noiembrie 2010, eram ... (vezi toată discuția)
Diagnosticata cu polineuropatie, sindrom guillain-barre, in stare vegetativa, fara supraveghere doctor julia_itl julia_itl Buna seara, Va cer cateva sfaturi in speranta ca se va putea gasi o rezolvare. Mama mea a fost diagnosticata cu polineoropatie ... (vezi toată discuția)