avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Am nevoie de lămurire în problema ce o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Am nevoie de lămurire în problema ce o voi relata.Mama ...

Bună ziua! Am nevoie de lămurire în problema ce o voi relata.Mama mea este surdo-muta(vorbește dar stricat) din copilarie ,are un certificat de handicap accentuat si definitiv. In urma cu circa 7-8 ani au inceput sa apara probleme de memorie, orientare si bineinteles pierderea auzului(percepe vibratiile).Pana acum doi ani a fost binișor pentru ca traia tata si se descurca cumva cu ea.Eu fiind pecata in afara tarii,dupa decesul sau am angajat pe cineva sa o îngrijească,dar starea ei s-a inrautatit si am fost nevoita sa vin acasă deoarece am rămas din 2 copii doar eu.Ea nu a fost bolnava ca sa fie dusa prin spitale si m-am gandit ca ar fi drept sa îi fac analize sa vad ce e cu ea. Cu stupoare am aflat ce nimeni nu a stiut timp de 85 de ani ca are Meninngiom calcificat parietal drept si apoi a survenit atrofie cerebrală severafronto-temporo-parietala bilaterală si hipodensitati nesistematzate in substanta albă paraventriculara. asta spune C T-ul!Am mers cu ea la psihiatrie si cei de acolo m-au trimis la Sapoca cu internare de o zi (la cererea mea),pentru a merge după un tratament si pentru amerge intr-o comisie de evaluare a persoanelor cu handicap in speranta ca primeste un grad de handicap grav cu însoțitor.Cei de la Sapoca au dat diacnostic si cod de diacnostic:F00.2 Dementa in boala Alzheimer,forma atipica sau mitxa(G30,8+)-Tulburare neurocongintiva in boala Alzheimer,forma mixta cu interferente confuzionale. Meningiomcalcificat parietal drept,Atrofie cerebrala severa F-F-P Bilaterala F05Delir supra- adaugat unei demente. Am ajuns si la comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap dar surprinderea mea nu se încadrează in gradul grav,Ieri am venit de la comisie si nu stiu nici macar daca mai elibereaza acelasi certificat accentuat. Domnul doctor mi-a spus ca sunt anumite criterii pentru a se incadra la gradul grav si ea detine 38% din ele pentru ca nu are un istoric cu internari. Eu sunt din decembrie 2022 acasa si mi s-a propus de 3 ori sa o internez,nu am vrut pentru ca am venit special sa o îngrijesc,dar nu se poate trai cu pensiile ei de circa 1400 ron! Nici sa ma angajez nu pot,fiindca trebuie permanent supravegheata si îngrijită. Vin cu întrebarea :E firească decizia comisiei?Ce pot face sa primeasca dreptu ei cuvenit?Unde sa apelez si ce pasi sa urmez??? Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: siscariu , utilizator 12:41, 13 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a beneficia de un drept, trebuie sa indeplineasca anumite conditii .. indeplinirea este constatata de catre acea comisie ..mama dvs are posibilitatea de a ocontesta in instanta decizia comisiei.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap baciu rodica baciu rodica Buna ziua, Tatal meu are diagnosticul de DEMENTA IN BOALA ALZHEIMER CU DEBUT TARDIV MMS - 22 PCT, si as vrea sa stiu daca cu acest diagnostic ar avea ... (vezi toată discuția)
Ce fel de pensie? ContSters193934 ContSters193934 Soțul meu este născut pe 12 ianuarie 1949 și are o vechime în muncă de 35 ani. În anul 2007 a suferit un atac cerebral și în prezent starea ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Va adresez o rugaminte si anume as avea nevoie de niste sfaturi. O persoana din familie in varsta de 75 de ani, pensionar C.A.P., a fost ... (vezi toată discuția)