As avea nevoie de ceva informatii privitoare la concediul de crestere al celui de-al doilea copil.
Sotia mea se afla in concediu de crestere pentru primul copil - nascut la 4 Decembrie 2010. Pe data de 31 Octombrie 2012 s-a nascut cel de-al doilea copil. :) Pentru primul copil sotia inca mai are de primit indemnizatia pana la data de 4-5 Decembrie 2012. Cuantumul acestei indemnizatii a fost de 75%(sau 85% - nu mai tin minte exact) din venit pe o perioada de doi ani.
As dori sa aflu si eu ce va primi pentru indemnizatia celui de-al doilea copil? Si daca opteaza pentru a sta acasa inca doi ani cu cel de-al doilea copil, ce cuantum lunar va primi aferent acestei indemnizatii?
In conformitate cu prevederile OUG.111/2010, completata si modificata, pana la 30.09.2012. pentru cel de al doilea copil va primi aceeasi indemnizatie pe care o primeste actualmente pentru primul copil. Plata ICC pentru al doilea copil va fi din data 05.12.2012
Cei de la Asistenta sociala au spus ca daca sotia mea opteaza pentru cresterea copilului inca doi ani atunci voi primi cuantumul de 85% dar nu mai mult de 1200RON / luna, in vreme ce sotia a primit acel cuantum pentru indemnizatie fara plafon pe perioada cresterii primului copil. Este corect sau va primi in continuare aceeasi suma de bani neconditionat de plafon?
In alta ordine de idei, sotia mea trebuie sa mai ceara intreruperea / suspendarea la locul de munca sau pur si simplu se face o prelungire a perioadei de crestere a colpilului?
Buna ziua!
Va solicita prelungirea suspendarii la locul de munca.
Apoi va depune pt concediului crestere copil adeverinta de la locul de munca prin care se prelungeste suspendarea si certificat de nastere copil.
Indemnizatia va veni in continuare, pana face si cel de al 2-lea 2 ani. :) Nu stiu daca mai e valabila cf noilor modificari, dar parca OUG 111 prevedea si o suma suplimentara de 600 ron/ luna cat timp cele 2 concedii se suprapun.....
Va multumesc pentru raspuns, am mai citit si eu prin asa zisa "nouã" lege...
Suma suplimentara pare ca o vom prinde doar in prima luna - respectiv Noiembrie si cateva zile din Decembrie...acum vom avea de ales in a sta acasa si a primi 85% in plafonul de 3400 lei sau doi ani, cu 1200 lei / luna...