Daca am fost angajata la data de 01.01.2005 pana la 30.12.2009 ca jurist la o societate, am vechimea necesara de a ma inscrie intr-un colegiu al juristilor? Mentionez ca momentan nu lucrez.
Trebuie să lucraţi atunci când vă faceţi înscrierea în colegiu, adică trebuie să prezentaţi adeverinţă de la locul de muncă . Dar faceţi totuşi un drum pe la ei , dacă vă este la îndemână, şi cu o copie de pe carnetul de muncă prin care dovediţi că aţi fost pe funcţie anii respectivi. Dacă vreţi să vă definitivaţi, există o procedură , stagiu de 2 ani, îndrumător, examen de definitivat. La înscrierea în colegiu veţi fi înscris pe tabloul consilierilor juridici.
Depinde de colegiul din zona dvs. Unele colegii inscriu consilieri si daca nu lucreaza trecandu-i pe tablou cu mentiunea ca sunt suspendati.
Dupa parerea mea cred ca ar trebui sa asteptati angajarea inainte sa va inscrieti, acum daca o sa va inscrieti veti plati taxele de inscriere, si nu numai, fara alte beneficii. (...asta daca plata taxelor poate fi considerata beneficiu :D)
Cei doi ani de stagiu
iubisbb
Buna ziua,
Sunt absolventa a facultatii de drept si in curand voi avea examen pentru un post de consilier juridic debutant.
In timp as vrea sa ma inscriu si ... (vezi toată discuția)