avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Ma pot inscrie in Colegiul Juristilor?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Ma pot inscrie in Colegiul Juristilor?

Daca am fost angajata la data de 01.01.2005 pana la 30.12.2009 ca jurist la o societate, am vechimea necesara de a ma inscrie intr-un colegiu al juristilor? Mentionez ca momentan nu lucrez.
Cel mai recent răspuns: dave26 , utilizator 20:43, 15 Noiembrie 2012
Trebuie să lucraţi atunci când vă faceţi înscrierea în colegiu, adică trebuie să prezentaţi adeverinţă de la locul de muncă . Dar faceţi totuşi un drum pe la ei , dacă vă este la îndemână, şi cu o copie de pe carnetul de muncă prin care dovediţi că aţi fost pe funcţie anii respectivi. Dacă vreţi să vă definitivaţi, există o procedură , stagiu de 2 ani, îndrumător, examen de definitivat. La înscrierea în colegiu veţi fi înscris pe tabloul consilierilor juridici.
Depinde de colegiul din zona dvs. Unele colegii inscriu consilieri si daca nu lucreaza trecandu-i pe tablou cu mentiunea ca sunt suspendati.
Dupa parerea mea cred ca ar trebui sa asteptati angajarea inainte sa va inscrieti, acum daca o sa va inscrieti veti plati taxele de inscriere, si nu numai, fara alte beneficii. (...asta daca plata taxelor poate fi considerata beneficiu :D)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv stoianminodora stoianminodora Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta ... (vezi toată discuția)
Ce presupune sa fii consilier juridic? anca_f anca_f anul trecut am terminat facultatea de drept si nu stiu incotro sa ma indrept......vreau sa dau la barou in toamna dar pana atunci trebuie sa imi caut un ... (vezi toată discuția)
Cei doi ani de stagiu iubisbb iubisbb Buna ziua, Sunt absolventa a facultatii de drept si in curand voi avea examen pentru un post de consilier juridic debutant. In timp as vrea sa ma inscriu si ... (vezi toată discuția)