avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incurcat...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incurcat...

In anul 2006 am infiintat un srl cu 2 asociati, eu si cel de-al doilea asociat, acesta fiind si administrator. In aceasta societate noi am fost doar niste persoane interpuse deciziile luandu-le altcineva. In 2008 cel de-l doilea asociat a iesit din societate eu ramanand asociat unic si administrator. ianuarie 2009 am iesit si eu din societate cesionand si predand functia de administrator persoanei care a luat deciziile cu privire la societate in tot acest timp. La momentul fiecarei cesiuni s-au facut si niste declaratii notariale prin care fostul asociat si eu la randul meu am declarat ca nu noi am exercitat de fapt activitatile societatii. Ma intereseaza daca dupa cesiune si elibererea din functia de administratori vreunul dintre noi mai raspunde pentru actiunile acestei societati si daca acele declaratii notariale au vre-o putere. Mentionez deasemenea ca in afara de actele de constituire si modificare pe nici un act al societatii, facturi, etc nu este semnatura noastra.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:59, 30 Ianuarie 2009
s-au platit impozitele retinute pe veniturile cu regim de retinere la sursa, CEC -uri la termen, bilete la ordin avalizate??
impozite cu retinere la sursa nu erau, carnet de cec-uri nu a existat, biletele la ordin nu erau avalizate. in schimb sunt datorii mari la impozitul pe profit si la tva plus cele pe la creditori diversi.
Bineînţeles că sunteţi răspunzători, pentru toată perioada în care aţi exercitat, scriptic, funcţia de administrator. Declaraţiile date la notar nu sunt opozabile terţilor (printre care şi statul).

Acele declaraţii vă puteau folosi doar pentru a vă îndrepta, ulterior, împotriva celui din umbră, şi numai dacă declaraţiile ar fi fost date de el, nu de dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firme NASTASE ADRIAN NASTASE ADRIAN Vreau sa vand o firma si am gasit si cumparatorul!!!Ce trebuie sa fac ca sa ies total din firma si sa nu mai am nici o raspundere astfel incat toate sarcinile ... (vezi toată discuția)
Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)