Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie:
Cineva mi-a facut plangere penala pe motiv ca i-am infirmat o adeverinta de grupa emisa de un predecesor de-al meu intr-o functie (am avut dubii privind veridicitatea unui document primar in baza caruia s-a eliberat adeverinta si in p[lus nu era un document primar prevazut de lege).
Am primit de 2 ori NUP, iar acum i s-a admis a treia oara plangerea impotriva rezolutiei de NUP. Am facut si eu plangere impotriva admiterii plangerii persoanei si am fost chemata in calitate de petent la Judecatorie, sala ... penal (?) (nu inteleg exact ce scrie pe citatie).
Ce se va intampla acolo, cine va participa in afara mea?
Dati-mi un sfat, va rog. Stiu ca nu am procedat corect, dar miza este iesirea la pensie a persoanei si cred ca de asta se fac atatea presiuni asupra mea, desi nu are dreptul.
Va multumesc!
Instanta de judecata a fost investita cu autoritatea sa solutioneze plangerea dvs
Urmeaza ca la termenul de judecata,instanta de judecata sa analizeze plangerea formulata de dvs si coroborand cu declaratia dvs in calitate de petent ,urmeaza sa dispuna solutie temeinica si legala
Art.278^1
............................................
Persoana faţă de care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, precum şi persoana care a făcut plângerea se citează. Neprezentarea acestor persoane, legal citate, nu împiedică soluţionarea cauzei. Când judecătorul consideră că este absolut necesară prezenţa persoanei lipsă, poate lua măsuri pentru prezentarea acesteia.
La judecarea plângerii, prezenţa procurorului este obligatorie.
La termenul fixat pentru judecarea plângerii, judecătorul dă cuvântul persoanei care a făcut plângerea, persoanei faţă de care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale şi apoi procurorului.
............................................
Daca parchetul nu vrea sa faca trimiterea in judecata o va lungi mult si bine.
Incercati sa castigati in instanta ca sa se termine.
Poate ca daca ati fi avut avocat sa va apere nu ati fi ajuns in aceasta situatie.