Rog frumos sa mi se spuna care este data de la care trebuie sa inceteze raporturile de munca cu institutia publica (minister) si, implicit ce temei legal se aplica:
- data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare
sau
- data comunicarii deciziei de pensionare.
Multumesc infinit.
Raportul de serviciu inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, dupa caz, la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala ori invaliditate a functionarului public, potrivit legii.
Cred ca in primul caz, raportul de serviciu inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare numai daca functionarul public nu a solicitat iesirea la pensie.
Cel de-al doilea caz, consider ca se aplica numai in situatia in care functionarul public a solicitat iesirea la pensiei si urmeaza a i se comunica decizia de pensionare.
v-aş ruga să.mi spuneti care este vârsta de pensionare la functionarii publici (femei) cu functie publica de executie si o vechime in munca de 24 ani, si vârsta de 55 ani. Vă multumesc!!!!!!
Daca este nascuta in ianuarie , atunci poate beneficia de pensie pentru limita de varsta incepand cu Septembrie 2013, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 8 luni.