avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarea pentru limita de varsta a functionarilor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea pentru limita de varsta a functionarilor publici

Rog frumos sa mi se spuna care este data de la care trebuie sa inceteze raporturile de munca cu institutia publica (minister) si, implicit ce temei legal se aplica:
- data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare
sau
- data comunicarii deciziei de pensionare.
Multumesc infinit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:52, 10 Februarie 2009
Raportul de serviciu inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, dupa caz, la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala ori invaliditate a functionarului public, potrivit legii.

Cred ca in primul caz, raportul de serviciu inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare numai daca functionarul public nu a solicitat iesirea la pensie.
Cel de-al doilea caz, consider ca se aplica numai in situatia in care functionarul public a solicitat iesirea la pensiei si urmeaza a i se comunica decizia de pensionare.
v-aş ruga să.mi spuneti care este vârsta de pensionare la functionarii publici (femei) cu functie publica de executie si o vechime in munca de 24 ani, si vârsta de 55 ani. Vă multumesc!!!!!!
Daca este nascuta in ianuarie , atunci poate beneficia de pensie pentru limita de varsta incepand cu Septembrie 2013, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 8 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu tina_d tina_d Este legal ca unui functionar public sa-i inceteze raportul de serviciu inainte de aparitia deciziei de pensionare? Dosarul de pensionare a fost depus cu o ... (vezi toată discuția)
Pensionarea functionarului public Ileana Deusan Ileana Deusan Buna ziua! Ma numesc Ileana Deusan,inca functionar public la Casa de Asigurari de Sanatate.Sint nascuta in 12.06.1950,virsta standard de pensionare 58 ani si 5 ... (vezi toată discuția)