avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... criterii grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

criterii grad de handicap

buna ziua .am si eu o intrebare ,sotul meu are amputatie de brat(stang).a primit gradul mediu si valabilitate de 12 luni.intrebarile mele sunt:de ce grad mediu/de ce temporar? daca poate fi scutit sau se poate reduce impozitul pe salariu(ptr. acest motiv am vrut sa scoatem certificat nu pentru pensie,ptr. ca accidentul a avut loc cu 16 ani)? are vreun rost sa facem contestatie? ultima intrebare are rol informativ fiindca ma gandesc ca nimeni nu-si ia o asemenea raspundere ptr. un raspuns oficial.in speranta ca veti citi va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:55, 1 Noiembrie 2012
1-Incadrare grad de handicap=
L nr 446/2006 republicata Art. 84. - (1) Persoanele cu handicap beneficiaza de drepturile prevazute la art. 6 pe baza incadrarii in grad de handicap, in raport cu gradul de handicap.
(2) Incadrarea in grad si tip de handicap a copiilor cu handicap se face de comisia pentru protectia copilului.
(3) Incadrarea in grad si tip de handicap a adultilor cu handicap se face de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
(4) Comisiile prevazute la alin. (2) si (3) sunt organe de specialitate ale consiliilor judetene, dupa caz, ale consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
(5) Criteriile medico-psihosociale pe baza carora se stabileste incadrarea in grad de handicap sunt aprobate prin ordin comun al ministrului sanatatii publice si al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei.

Art. 85. - (1) Gradele de handicap sunt: usor, mediu, accentuat si grav.
(2) Tipurile de handicap sunt: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, boli rare.

2-
Art. 24. - Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

3-De regula ,in situatii similare cazului dvs,la acordarea primului certificat/decizie de incadrare in grad de handicap se precizeaza valabilitatea pentru 12 luni,urmand ca urmatorul certificat medical sa fie eliberat cu valabilitate "permanent"
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Flutur1977 Flutur1977 Buna ziua,am o nelamurire la care sper sa ma luminati,ajutati va rog!sant pensionat pe caz de boala cu gradul 2 nerevizuibil din anul 2014,doctorita de la ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe salariu anizi1962 anizi1962 O persoana cu handicap locomotor grad III, amputatie 2/3 gamba se incadreaza la scutire de plata a impozitului pe salariu? (vezi toată discuția)
Legalitate reevaluare persoana cu handicap. Danny86 Danny86 Sunt persoana cu certificat de handicap grav din anul 2001 pana in anul 2007, cand am primit un certificat cu valabilitate permanenta, valabil si in ... (vezi toată discuția)