avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim cu timp partial

Buna seara!

Va rog sa-mi spuneti, in cazul unui cim cu timp partial , care este numarul minim de ore care poate fi specificat ? 1 h / 2 h / 4 h ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 21:02, 1 Noiembrie 2012
Daca este sa estiman timpul de munca in ore , atunci se poate trece 1 ora/zi .. de asemenea, puteti prevede ca timpul de munca sa fie in ore/sapt.
v-am intrebat deoarece, la o societate care are un singur angajat, cu timp partial de 2 ore, a fost un control de la itm, acestia spunandu-i ca trebuie sa modifice cim cu timp partial din 2 ore in cim cu 4 ore, programul de lucru sa fie 2 ore dimineata si 2 ore dupa-amiaza, e corect asa ceva ????
De ce au propus un astfel de timp de munca ? ...
In baza carui text de lege i s-a spus asa ceva?
In Codul muncii nu se specifica durata pe care trebuie incheiat acest tip de contract:

Art. 105.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.
a specificat ca la un cim cu timp partial, legea prevede ca trebuie sa fie incheiat cu 4 h si nu cu 2 h, i - dat un model de cim si la rubrica cu timp partial este trecut : "" 4 ore in intervalul .............. "" (spatiu pentru completare - care este orarul) si i-a dat ca solutie ca salariatul sa nu lucreze mult sa efectueze 2 ore dimineata si 2 ore dupa-amiaza :-/

neffind la curent cu legile, a considerat ca s-o fi schimbat ceva in codul muncii si apoi dupa plecarea ""inspectorului"" a inceput sa-si puna intrebari referitor la discutia avuta
o sa merga la itm si o sa solicite o baza legala
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
anymaryh, utilizator

Alte discuții în legătură

Urgent intrebare YNAA YNAA Din cate stiu contractul de prestarii servicii nu beneficiaza de o reglementare speciala. Stie cineva de un timp min. sau max. impus (prin vreo norma legala) ... (vezi toată discuția)
Angajare 2 ore nicoletatrenea nicoletatrenea Buna ziua imi pute-ti spune daca se poate angaja o persoana cu 2 ore pe saptamana??? Multumesc Iar pe statul de plata cum va aparea?si pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca partial dozo dozo Un raspuns va rog, la urmat.intrebare: -se poate incheia contract de munca cu timp partial cu 8 ore/luna ?si daca DA, va rog frumos temeiul legal (vezi toată discuția)