avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instrainare auto si radiere la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instrainare auto si radiere la politie

Am vandut o masina acum 3 luni cu certificat fiscal cu tot,eu nu stiu daca el merge sau nu cu numerele mele deoarece nu m-a interesat sa le pastrez,mai trebuie cumva sa merg la politie sa fac ceva?Daca el ia vreo amenda e posibil sa imi vina mie sau sa iau amenda pentru ca nu am fost la politie in 30 de zile ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:39, 18 Aprilie 2013
Daca inca masina e pe numele dumneavoastra atunci in caz de amenda contraventionala tot pe numele dumneavoastra vine .
Si daca arat ca eu am instrainat masina pot evita sa o platesc eu ?
Pana nu radiati de pe rolul dvs fiscal autovehiculul toate sanctiunile aferente ,va revin dvs de achitat
Daca nu solutionati amiabil cu detinatorul autoturismului,aveti dreptul sa formulati actiune in instanta
hai sa ne lamurim ... radierea fiscala e una (va duce-ti in termen de 30 zile la financiar cu actul de vanzare-cumparare si o radiati - daca depasiti termenul platiti o amenda de 25lei), iar radierea din circulatie este alta (va duceti la Serviciului Public Comunitar Regim Premise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor cu acelasi act si cereti radierea din circulatie). oricum daca primiti prin posta vreo amenda este de ajuns sa depuneti in termen contestatie motivata cu actul de v-c.
de la politie nu primiti amenda deoarece cumparatorul are obligatia de a cere transcrierea (inmatricularea pe numele sau) in 30 zile, nu dvs.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
tobosarul, utilizator
tobosarul a scris:
... iar radierea din circulatie este alta (va duceti la Serviciului Public Comunitar Regim Premise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor cu acelasi act si cereti radierea din circulatie). oricum daca primiti prin posta vreo amenda este de ajuns sa depuneti in termen contestatie motivata cu actul de v-c....

Se poate cere radierea de la politie doar cu actul de vanzare cumparare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez masina de la politie fara act de vanzare-cumparare raduadrian00 raduadrian00 Buna ziua.Am vandut un autoturism in martie 2011 am radiato fiscal de la taxe si impozite dar nu am radiato de la politie.Acum dupa 4 ani risc sa fiu executat ... (vezi toată discuția)
Pot circula cu masina in momentul de fata???? babasu babasu Va rog, sa imi dati un raspuns concis Am cumparat o masina, la ea am toate actele, carte de identitate si certificat de inmatriculare. Masina in acte este ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)