avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este sau nu abuz al primariei?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este sau nu abuz al primariei?

Locuiesc pe strada godeanu din sectorul 1 si vreau sa va relatez urmatoarele:
Aceasta strada inainte de reabilitare avea 12 metri latime, dupa reabilitare are numai 5 metri latime. Are acelasi statut ca si celelalte strazi din zona adica strada de Este tranzitata zilnic de trafic greu (betoniere si tiruri de peste 40 de tone) si de vitezomani. Am scris la primarie monteze indicatoare si limitatoare de viteza pentru ca disconfortul creat este maxim si pericolul de producer de accidente la fel. Structura de rezistenta a casei mele a fost afectata in urma vibratiilor create de acesti mastodonti si nu mai zic si de orele nepotrivite la care circula cu viteze infernale. Tot ce a facut primaria cu cei de la brigada de politie rutiera a fost sa interzica printr-o hotarare de consiliu montarea acestor limitatoare. Vreau sa va intreb daca este legal ce au facut si daca pot sa-i combat in vreun fel dat fiind ca exista nenumarate petitii semnate de 22 de familii de pe strada godeanu care au facut sesizari. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 11:40, 2 Noiembrie 2012
a face o sesizare şi a nu primi un răspuns, ori a primi indiferent de soluţionare pozitivă ori negatvă : e o pierdere inutilă de resurse, dacă NU treceţi la acţiune.Pt lucrările executate, primăria are o bază legală : Planul de Sistematizare al localităţii, străzii etc Pt vătămările aduse locuinţei : solicitaţi desdăunarea la societatea de asigurare a locuinţei.dacă NU aveţi aşa ceva : strângeţi-ţi şi conservaţi probe beton cu privire la deteriorarea locuinţei, căutaţi un BUN avocat (va trebui în instanţă să faceţi şi o expertiză a casei cu acele crăpături etc etc, aceasta costă ceva bănuţi) şi porniţi lucrarea împotriva Primăriei.Aţi mai putea recurge şi la o altă strategie : a atrage Primăria într-un litigiu, pe baza unei Petiţii (în 2 ex., unul pt dvs. dar să NU fiea asemănătoare cu celelalte şi formulată concret pe puncte numerotate), eventual făcută de un cunoscător ceva mai aprofundat la Legii Contenciosului Administrativ (dacă dvs. nu prea stăpâniţi legea) şi vă puteţi considera norocos dacă nu vă răspunde în interiorul a 30 de zile de la depunere la serviciul Registratură (excluzând prima şi ultima zi de la depunere) ori NU vă soluţionează TOATE punctele (pozitiv sau negativ).Unii cetăţenii, ceva cunoscători în domeniul juridic, îşi susţin singuri acest tip de proces.Fiecare familie din cele 22 dacă au probleme de genul dvs. pot face acelaşi lucru.Atenţie : nu vă aruncaţi în petiţii sau în procese înainte de a cântări bine situaţia, eu NU cunosc adevărul speţei ! Curaj !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare limita de viteza pe strada secundara j_add j_add Buna ziua! Locuiesc pe o strada secundara, intr-o comuna si vreau sa stiu ce demersuri trebuiesc facute, ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a schimba ... (vezi toată discuția)
Amenajare drum comunal capital- solicitare autoritĂȚi responsabile Ilie. Ilie Ilie. Ilie Bună ziua! Care este procedura legală prin care pot solicita cu șanse de reușită să fie amenajat un drum comunal ce face legătura dintre 2 localități ... (vezi toată discuția)
Poluare fonica si noxe masini zona rezidentiala elenaangel elenaangel Buna ziua, Dorim sa facem o petitie dar nu stim cui sa ne adresam si ce temei legal sa invocam in sustinerea acesteia . Locuim intr-un cartier de case unde , ... (vezi toată discuția)