avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces civil pierdut de Asociatia de Locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces civil pierdut de Asociatia de Locatari

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
Unul din propritarii unui imobil, da in judecata Asociatia de Locatari din care face parte ca din cauza faptului ca nu a fost reparat acoperisul la timp, chiriasul ce locuia in apartamentul respectiv a plecat datorita apei infiltrate, solicitand astfel despagubiri financiare pt lunile de neocupare a apartamentului. Proprietarul castiga procesul, Asociatia trenbuind sa-i achite 5000 euro.
Interbare: In aceasta situtie, de unde ia o Asociatie de locatari o asemenea suma? Ce se intampla daca nu achita? Cine plateste pana la urma? Sau cum se pune in aplicare o hotarare judecatoreasca in astfel de situatii?!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:33, 5 Noiembrie 2012
Buna ziua. asociatia va trebui sa stranga bani de la locatari. In opinia mea, se poate intoarce impotriva celor care aveau obligatia de a efectua reparatiile conform statutului si legii 230/2007. Daca nu efectueaza plata, se va putea executa silit, de exemplu prin poprirea contului bancar al asociatiei
In cauza fiind vorba despre terasa condominiului,aceasta constituie parte comuna,a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
In situatia in care exista hotarare definitiva care obliga asociatia la plata de sume in favoarea unui proprietar,asociatia de proprietari detine obligatia sa analizeze fondurile existente,astfel incat sa respecte si sa aplice neconditionat hotararea instantei de judecata
In speta,presedintele asociatiei de proprietari are autoritatea si competenta in cadrul comitetului executiv sa analizeze fondurile existente,eventual sa dispuna,esalonarea si repartizarea sumei dispusa de instanta in sarcina tuturor proprietarilor ,mai putin a aceluia in favoarea caruia instanta a pronuntat hotararea
Daca este vorba de o asociere de chiriasi, eu cred ca proprietarul trebuie actionat in judecata de catre asociatia de locatari sau de catre orice locatar care a suferit datorita faptului ca acel proprietar ( de exemplu primaria , consiliul local , un privat,etc.), nu si-a indeplinit obligatiile. :)
In baza hotararii definitive si irevocabile, proprietarul in cauza poate obtine executarea silita in baza acesteia si executorul sa urmareasca membrii asociatiei pana la acoperirea intregii sume. Probema e ca fiecare in parte va veti trezi cu o somatie de executare silita in posta sau afisata pe usa, pe langa poprirea conturilor asociatiei si veti avea de plata peste aceasta suma si onorariul executorului care nu e deloc mitititel.

Dat fiind ca ati fost buni vecini si l-ati lasat sa-l ploua, ati intrat dvs. acum la apa. Dar va puteti intoarce impotriva conducerii asociatiei, care avea obligatia sa constituie fonduri de repararii si sa efectueze lucrarea. Ei sunt principalii responsabili, pentru asta i-ati ales si probabil ii platiti. Dar asta v-a insemna o noua actiune in instanta, impotriva acestora, daca intradevar nu si-au facut treaba.
asta e o mare porcarie
de exemplu ploua la etajul 4-corect.locatarul informeaza asociatia de prop.care la rindul ei intocmeste un proces vb de constatare i de unde ia bani sa toarne gudron pe bloc ca eu am facut la mine la asociatie doar pe o singura scara in suprafata de 200mp si a ajuns 100 de mil
de unde credeti ca ia asociatia 100 DE MIL?
VA SPUN EU -nu plateste furnizorii de utilităti adica nu platim o luna intreaga apa,gunoiul si caldura nu se poate asa ceva
peste 7 zile vine alt locatar cuata hotarire de refacere acoperis alti bani--DE UNDE IA ASOCIATIA BANII?
TOT DE LA FURNIZORI --vin furnizorii si opresc apa nu mai ridica gunoiul ce se intimpla?
nu se poate asa ceva
eu am avut noro la mine la asociatie ca oamenii au inteles si am strins toata suma in 2 luni si am refacut acoperisul
acum am probleme cu tevile verticale care sunt vechi au inceput sa se sparga si in nele locuri suntem obligati sa le schimbam ca dca se sparg si inundam vreun locatar ne dau in judecata dar se pune problema ca daca la toti loatarii in nr de 200 li se pune pata sa ne dea in judacata ca asociatie ca sa schimbe tevile ce se intimpla?
mai vine si etajul 4 tot cu judecata unde ajungem?

Alte discuții în legătură

Acoperis de tabla luat de vant, plata daune giuglea giuglea Am achizitionat un apartament la etajul 4 cu acoperis de tabla.Acoperisul a fost facut de fostii proprietari de la etajul 4 fara autorizatie.Vantul a luat o ... (vezi toată discuția)
Plata acoperisului.......ma puteti ajuta? claudiu dumitrascu claudiu dumitrascu cum se calculeaza plata acoperisului la bloc?este egala pt toti locatari?....pnetru ca s-a reparat,dar ploua. (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)