avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Igienizare subsol tehnic bloc de locuinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Igienizare subsol tehnic bloc de locuinte

Locuiesc din 1980 intr-un bloc de locuinte cu 15 apartamente. Cu exceptia unui locatar de la parter, ceilalti locatari si-au montat centrale termice pe gaze astfel ca instalatiile termice initiale din apartamente (calorifere, tevi de legatura, etc.) au fost demontate.
A ramas la subsol partea comuna a instalatiei termice initiale , complet nefolosita acum, compusa din tevi ruginite, in parte taiate, vane metalice, izolatie cu bitum, etc.
Locatarul de la parter este alimentat din reteaua termica centralizata a orasului, direct, printr-un bransament termic individual care nu are legatura cu instalatia veche.
Vrem sa demontam toata instalatia termica veche de la subsol.
Pentru asta, ar trebui sa cerem vreo aprobare? Daca da, cum si de la cine ? (asociatia de locatari, compania termica .....?)
Sau, pur si simplu, trecem la demontare, dupa ce avem acceptul majoritatii celor ce locuiesc si sunt proprietari in blocul nostru ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:38, 3 Noiembrie 2012
In discutie fiind vorba despre parte comuna,responsabila pentru existenta,intretinerea si repararea acesteia este asociatia de proprietari
Pe cale de consecinta demersurile pentru dezafectare instalatie trebuiesc desfasurate de asociatia de proprietari,care trebuie sa inregistreze in evidente,inclusiv in cartea tehnica a imobilului modificarea operata
Aveti posibilitatea ca instalatia veche sa fie valorificata,suma rezultata urmand a intra in fondul de reparatii al asociatiei de proprietari
Multumesc pentru raspuns dar tot n-am inteles daca pentru demolarea instalatiei scoasa din uz, in afara de acceptul majoritatii locatarilor din bloc, mai este necesara alta aprobare.
Ma gandesc la aprobarea din partea Asociatiei de proprietari de cartier ( care administreaza si blocul nostru), sau la Compania termica locala care a alimentat blocul nostru.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
CosticaV, utilizator
Instalatia fiind in interiorul imobilului nu este necesara aprobare din partea furnizorului de utilitati
Fiind vorba despre instalatie parte comuna,a carei intretinere revine asociatiei de proprietari,este necesar acordul asociatiei,incheierea de proces verbal de dezafactare instalatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparare (inlocuire sau anulare) teava incalzire centrala viorel71 viorel71 Buna ziua. In cursul verii am renovat apartamentul proprietate personala situate in orasul Galati. De ce spun orasul Galati? Pentru ca in acea luna a fost ... (vezi toată discuția)
probleme asociație de propietari Valutzuu Valutzuu Bună ziua , am probleme cu asociația de proprietari și cu proprietarii aferenți coloanei unde locuiesc. Problema sta cam așa, sunt proprietar al unui ap ... (vezi toată discuția)