Locuiesc intr-un apartament in Bucuresti, in care "caldura" este istorie din cauza tevilor colmatate. Doresc schimbarea tevilor, insa vecinii sunt de o alta parere (nu vor sa isi faca mizerie in casa, nu le pasa ca au caldura sau nu, etc.). Doresc sa stiu daca schimbul tevilor de caldura se poate trece la capitolul intretinere? Daca un vecin refuza inlocuirea tevilor de caldura, il pot actiona in judecata? Se poate amenda acel vecin? Va multumesc!
1-aflati costul acestei lucrari (cereti oferte)
2- hotarati in ad gen aceasta lucrare
3- constituiti un fond de reparatii dupa ce aveti aprobarea ad.gen, fond care initial se calculeaza la cota indiviza
4- antamati un executant din cei ce au ofertat si stabiliti conditiile contractuale, pretul initial fiind estimat in urma unei antemesurari dacute cu executantul, plata urmand a se face la cantitatile efectiv executate
5- dupa terminarea lucrariiplata fiecarui proprietarse va face :
a)- cota indiviza pe parti comune (subsol si coloanele de distributie) indiferent daca un proprietar a schimbat sau nu tevile
b)- individual fiecare proprietar pentru tevi, fitinguri si armaturi montate in apartament (cantitatile pot fi diferite de la apartament la apartament)
va urez succes
ps
asa am facut noi si a fost bine, si toti proprietarii au platit partea comuna chiar daca initial au fost unii care au refuzat, dar am afisat toate costurile pe apartament (separat partea comuna si cea individuala), si extrasul din legea 230 care stipuleaza modul de plata
1-Tevile de alimentare cu agent termic reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
2-Conform dispozitii in vigoare,proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune
Dv ca proprietar nu aveti competenta sa interveniti asupra instalatiei de alimentare agent termic parte comuna fara acordul asociatiei de proprietari
3-Dv ca proprietar nu puteti actiona in judecata alt proprietar decat in cazuri legal prevazute cand acesta a cauzat un prejudiciu
4-Asociatia de proprietari nu are autoritatea si competenta sa aplice amenzi proprietarilor
Exista autoritati in domeniu care pot constata si eventual aplica sanctiuni
5-Aveti infiintata asociatie de proprietari in condomuniu ?
Daca aveti asociatie de proprietari,sesizati oficial presedintele de asociatie care poate analiza situatia,eventual poate pune pe ordinea de zi a adunarii generale oportunitatea executarii inlocuirii instalatiei de alimentare cu agent termic,eventual gasirea sursei de finantare-fond reparatii sau impunerea cote individuale
Avand in vedere costurile apreciabile,aferente inlocuire instalatie alimentare cu agent termic este necesar sa se realizeze o selectie de oferte de la operatorii economici
Debransare
machiavelli
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)