avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare

buna ziua.un contract de vanzare -cumparare este valabil daca e facut de mana cu 2 martori?
Cel mai recent răspuns: loredana04 , utilizator 15:17, 2 Februarie 2009
În principiu, da, e valabil. Dar dacă legea prevede, în funcţie de bunul vîndut, o anume formă, atunci contractul este valabil doar dacă îmbracă forma impusă de lege. De exemplu, pentru terenuri sau locuinţe, forma autentică.

Depinde, prin urmare, de ceea ce se vinde/cumpără prin acel contract.
multumesc pentru raspuns.este vorba despre o casa .povestea este mai lunga.dar vroiam sa stiu daca acel contract este valabil.
Poate fi valabil ca şi promisiune de vînzare-cumpărare (antecontract). Spun poate fi deoarece nu l-am citit. Poate fi nul sau anulabil şi din alte motive decît forma.

Contractul de vanzare-cumparare facut de mana este valabil pentru constructii (casa) , insa nu si pentru teren. Trebuie totusi sa indeplineasca si celelalte conditii de valabilitate prevazute de lege pentru contracte :obiect , cauza, scop s.a.m.d.
Potrivit OUG 210/2008, care modifică Legea locuintei (L.114/1996), locuinţele se vînd numai prin act autentic.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare apartament niculaucarmen niculaucarmen cine ma poate ajuta in urmatoarea problema: la cumpararea unui apartament am facut contract de vanzare-cumparare fara autentificare la un birou notarial, ci ... (vezi toată discuția)
Instrainare constructii in baza legii 247/2005 ContSters14151 ContSters14151 Buna. Daca instrainezi prin vanzare-cumparare teren cu constructie prin inscris in semnatura privata, in privinta constructiei devii proprietar, iar in ce ... (vezi toată discuția)
Contractul de mana... valabil sau nu? Hopy Hopy Probabil s-a mai discutat despre acest subiect, n-as vrea sa va plictisesc reluandu-l insa ma \"roade\" de cateva zile si nu prea stiam la cine sa apelez. Am ... (vezi toată discuția)