avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit cu plata intarziata
Discuție deschisă în Executare silită

Credit cu plata intarziata

Buna ziua,

Sper sa gasesc un raspuns care sa am linisteasca , va voi spune care este situatia.In 2008 am contractat un credit cu valoare de apx 9000 de Euro la banca .Am platit fara probleme pana in 2010 cand am plecat in strainatate pentru loc de munca, si avand de asteptat aici o perioada de 6 luni pana angajatorul m-a platit integral si au iesit actele.In aceasta perioada nu am platit rata lunara dupa care am revenit cu plata normala adaugand o suma modica la restantele acumulate(numite de ei penalitati).Banca ma suna in disperare ca nu le convine suma depusa...desi am decis cu ei aceasta suma explicandu0le situatia, si chiar nu am de unde sa platesc mai mult avand si un copil in intretinere iar chiiriile aici sunt dementiale.Le-am spus ca acest credit il voi plati dar nu pot plati tot odata cum imi cer ei, nici restantele de aproximativ 1500 de euro nu le pot plati toate odata cum cer.Ei nu vor lunar ci doar in maxim 3 luni sa achit rata normala puls cumulat toata restanta....este ceva imposibil!Acum cateva zile au sunat din nou cerandu-mi sa depun mai multi bani, apoi amenintandu-ma ca dau dosarul la executor daca nu depun, mai mult, ca merg la proprietatea din buletin.Problema este aceasta, propietatea di buletin nu este a mea, am avut doar buletinul facut acolo pe perioada cand eram studenta in Bucuresti,nu am alte propietati decat un logan cumparat la mana a doua cu 3500 de euro acum 5 ani.Aici lucrez cu acte in regula la o firma.Eu nu pot sa le platesc mai mult le-am explicat dar nu inteleg,reprosandu-mi ca in strainatate se fac bani, nu este ca in tara! le-am spus sa vina sa ia masina de aici nu ma intereseaza, daca imi vorbeste asa, daca lor le convine si gata!nu inteleg....asta e!.Ce pot face ca sa ii linistesc ca nu mai gasesc alta solutie, mentionez ca mai am un credit la o alta banca cu o suma aproape ca cealalta pe aceasi perioada, si la care la fel am intarziat cu plata in acele 6 luni dar nu au sunat niciodata pentru restante sau intarzieri,acestia de la banca parca sunt inebuniti.Plus ca dosarul se plimba de la unul la altul nu ma suna niciodata acceasi persoana, niki macar nu stiu cine se ocupa de acest dosar!Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.Imi pot lua masina cu executare silita si pentru restul sumei sa imi puna oprire pe salariul din strainatate?Pentru ca doar cu aceasta masina vanduta la licitatie nu vor scoate cine stie ce avand in vedere ca au trecut aproximativ 4 ani de plata a creditului.

Va multumesc frumos,

O zi placuta.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Gnikos , utilizator 10:49, 6 Noiembrie 2012
Banca, pentru executarea creantei sale, are la dispozitie masuri legale de executare silita, fie instituirea masurii popririlor asupra veniturilor realizate de dumneavoastra, chiar daca sunteti in afara tarii, fie vanzarea silita a unui bun din patrimoniul dumneavoastra.
Legal, sunteti in culpa pentru ca trebuia sa va respectati termenele pentru plata ratelor asa cum au fost stabilite in contractul pe care l-ati semnat.
Daca aveti intentia sa platiti puteti solicita / propune bancii incheierea unui acord de reesalonare a creditului si a dobanzilor aferente ratelor restante. Aceasta ar fi o solutie pentru restituirea creditului, daca nu veti avea probleme in continuare deoarece bancile, de regula, bancile cesioneaza creantele catre societati de recuperare ca va vor deranja si mai mult decat a facut-o banca.
Multumesc frumos de raspuns!Problema este ca ei nu inteleg si ma ameninta sa platesc toata restanta odata sau creditul tot!!!!Am toate convorbirile cu ei inregistrate!Nu stiu cum sa procedez...cand sun pe nr care mi l-au dat nu raspunde nimeni...sau daca raspunde ma pune in asteptare si intr0un final zic ca nu e persoana respectiva si punct.Stiu drepturile si obligatiile cetateanului si in afara unei tarii, mai ales daca este membra Ue.Iar pe deasupra banca ma anuntat ca s-a schimbat si contractul...adica cum pot schimba ei contractul si dobanzile fara semnatura si acordul meu>!>!!>!>
Dna, cei care va suna sunt de la o firma de consiliere in recuperarea creantelor. Ei sunt platiti la comision din ceea ce va conving pe dumneavoastra sa platiti.
Trimiteti o notificare catre banca in care sa le solicitati sa va acorde reesalonarea creditului, in asa fel incat sa nu mai aveti restante fata de ei.

Ar fi bine ca banca sa nu afle unde lucrati, nici macar in ce tara. In mod normal se vor adresa unui executor care va cauta bunuri ale dvs in Romania. Pentru strainatate trebuie sa se adreseze unui executor de acolo, deobicei nu o fac.

Succes,
Va multumesc pentru raspuns.

O zi placuta.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita adynut adynut Buna ziua vreau sa ma ajutati si pe mine daca se poate intr-o anumita situatie,o situatie disperata as spune.acum cativa ani parintii mei au luat un credit de ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale oanaandreeutza oanaandreeutza buna ziua, am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului ... (vezi toată discuția)
Recupereare rate , plecat in strainatate claudiu20092 claudiu20092 Buna ziua Fratele meu a luat un credit de 12000 euro de la BCR , si a ramas fara servici si nu a mai putut plati ratele Acum are 5 rate in urma si a ... (vezi toată discuția)